Engelli gençler yılın ilk fidelerini dikmeye başladı

Erzincan Zeynep Mustafa Han Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde engelli çocukların kullanımı için sera kuruldu. Kurulan serada, engelli gençler yılın ilk fidelerini dikmeye başladı. Kendileri için kurulan serada büyük bir şevkle çalışan...

Google Haberlere Abone ol
Engelli gençler yılın ilk fidelerini dikmeye başladı

Erzincan Zeynep Mustafa Han Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde engelli çocukların kullanımı için sera kuruldu. Kurulan serada, engelli gençler yılın ilk fidelerini dikmeye başladı. Kendileri için kurulan serada büyük bir şevkle çalışan engelli gençlere, ileri ki yaşamlarında hayatlarını idame ettirebilecekleri beceriler kazandırılıyor.

Erzincan’da engelli gençlerin sosyalleştirilerek topluma kazandırılması noktasında yapılan çalışmalar kapsamında, sera kuruldu. Zeynep Mustafa Han Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından kurulan serada, engelli gençler yılın ilk fidelerini dikmeye başladı.

Serada öğretmenleri ile birlikte çalışan orta mental zihinsel engelli 10 genç, şimdi de kurulumunu yaptıkları seralarına domates ve salatalık dikmenin mutluluğunu yaşadılar. Serada ilk önce fidelerin yerlerini belirleyen engelli gençler daha sonra domates ve salatalık fidelerinin dikimini gerçekleştirdi. Sera alanında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, gençlerin fide dikimi çalışmasına katılarak birlikte fide dikimi gerçekleştirdi.

Okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; ''Okulumuzda yaklaşık olarak 94 öğrenci, 22 öğretmenle eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Okulumuzda okul öncesinden itibaren birinci kademe, ikinci kademe ve üçüncü kademe olmak üzere toplam 94 öğrencimiz mevcut. Buraya gelen öğrenciler özellikle öz orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimiz gelmekte. Burada bunlara maksat; öz bakım becerilerini yapabilme alışkanlıkları kazandırmak. Fakat okulumuzdaki güzel çalışmalar neticesinde üçüncü kademede olan öğrencilerimizi sadece dört duvar arasına sıkıştırıp, onlara eğitim ve öğretim vermek değil, bunun dışında bu öğrencilerimizi atölyelere koymak ve burada daha da güzel ve hoşça vakitler geçirmek maksadı ile okulumuzda şuanda 3 tane atölyemiz bulunmakta. Yaklaşık 120 metre kare seramızda da alttan ısıtmalı, tamamen buranın hazırlanmasını öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz hazır hale getirdiler ve bugünde burada fide dikiyoruz. İşte öz bakım becerilerini kazandırmak maksadıyla almış olduğumuz öğrencilerimizi şuanda neler yapabildiklerini hep birlikte gördük ve mutlu olduk.” açıklamasını yaptı.

Serada çalışan engelli gençler hoşça vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, seraya domates ve salatalık diktiklerini ve yetişen sebzeleri öğretmenleri ile birlikte yiyeceklerini söylediler.

Erzincan Zeynep Mustafa Han Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde engelli çocukların kullanımı için sera kuruldu. Türkiye’de Kocaeli ve Eskişehir’den sonra Erzincan’da kurulan serada engelli öğrenciler salatalık ve domates yetiştirecek. 22 öğretmenin görev yaptığı ve 94 engelli gencin öğrenim gördüğü merkezde, geçen Eylül ayında yapımına başlanılan 120 metre karelik sera alanı 15 bin TL’ye mal oldu. Alttan ısıtmalı ve damlama sulama sisteminin kurulduğu serada engelli gençler kış aylarında da sebze yetiştirebilecek.

Öte yandan; engelli gençler okulda ayrıca kendileri için oluşturulan galoş ve ahşap atölyesinde çalışmalar yaparak, el becerilerini geliştiriyor.

CİHAN

Yorumlar