Engelli çocukları "gülümseten dokunuşlar"

Adana'da polislerin engelli çocuklarına yönelik hazırlanan "Gülümseten Dokunuşlar Projesi sona erdi. 97 engelli çocuğa yüzme, satranç, ebru ile el sanatları eğitimi verilirken, çeşitli gezi ve eğlencelerle moralleri yükseltildi. Polis Eşleri...

Google Haberlere Abone ol
Engelli çocukları "gülümseten dokunuşlar"

Adana'da polislerin engelli çocuklarına yönelik hazırlanan "Gülümseten Dokunuşlar Projesi sona erdi. 97 engelli çocuğa yüzme, satranç, ebru ile el sanatları eğitimi verilirken, çeşitli gezi ve eğlencelerle moralleri yükseltildi.

Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Adana Şubesi'nce hazırlanan projenin kapanış töreni Polisevi ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Engelli çocuklara yüzme, satranç, ebru ve el sanatları eğitim verilirken çocular Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü, piknik etkinlikleri gerçekleştirildi. Engelli çocukların ailelerine yönelik ise Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli psikologlarca "Zorluklarla başa çıkabilme, stres yönetimi" konularında konferanslar düzenlendi.

Bu arada, engellilere yaklaşım tarzı, engelli hakları, konularında sosyal içerikli 150 eğitim CD’si de dağıtıldı. Farkındalık için ise 3 bin polis memuruna “Engelli hakları ve engellilere yaklaşım tarzı” konularında eğitim verildi.

Törene, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, eşi PEKAY Derneği Adana Şubesi Başkanı Gülbahar Zeybek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Engelli Bireyleri Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Tacüser ile engelli çocukları ile aileleri katıldı. CİHAN

Yorumlar