Engelleri onlara engel değil, hayata tutunmaları için güç veriyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi tarafından daha önce engelli çocuklar için başlatılan tiyatro çalışmasının ardından bu kez de Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortak basketbol kursu açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engelleri onlara engel değil, hayata tutunmaları için güç veriyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi tarafından daha önce engelli çocuklar için başlatılan tiyatro çalışmasının ardından bu kez de Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortak basketbol kursu açıldı. Kursa katılan öğrencilerin mutlu oldukları görülürken, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ta öğrencileri ziyaret ederek basket topu hediye etti.

Ereğli'de geçtiğimiz sene içerisinde Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında engelli öğrenci ve çocuklar, müzikal tiyatro gösterisi sunmuştu. Yeni hazırlanan proje kapsamında yaklaşık 20 engelli öğrenci ve çocuk, Kent Konseyi ve Gençlik Spor müdürlüğü ortak çalışması ile Basketbol kursuna katıldı. Kursta basketbol öğretmenleri eşliğinde antrenman yapan engelli çocuklar, engelleri aşarak basket atmaya çalıştı.

Basketbol kursuna katılan ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi olan kursiyerlerden 22 yaşında ki Oğulcan Mert Kalender, spor salonun da çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Birçok spor hareketi yaptıklarını söyleyen Kalender, arkadaşları ile birlikte güzel dakikalar yaşadığını söyledi.

22 yaşındaki Aslı Kınık ise iyi vakit geçirdiklerini ve spor yaptıklarını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık öğrencilere basketbol topu hediye etti. Çalışma Gençlik ve Spor Müdürlüğü öğretmenleri Barış Bahadır ve Seher Akbaş yönetiminde devam etti. Aileleri de çocuklarına destek vermeye çalıştı. CİHAN

Yorumlar