Enerji-Sen üyeleri, BEDAŞ önünde eylem yaptı

DİSK’e bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası, (Enerji-Sen) Beyoğlu’nda bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) binası önünde eylem yaptı. DİSK'e bağlı bir grup, BEDAŞ önünde, ‘Sarı sendika hesap verecek’,...

Google Haberlere Abone ol
Enerji-Sen üyeleri, BEDAŞ önünde eylem yaptı

DİSK’e bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası, (Enerji-Sen) Beyoğlu’nda bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) binası önünde eylem yaptı.

DİSK'e bağlı bir grup, BEDAŞ önünde, ‘Sarı sendika hesap verecek’, ‘Enerji-sen sokakta, hak kavgasında’ şeklinde slogan attı. Eylemciler, ‘İşçiler arasında ayrımcılık, sendika tercihi dolayısıyla teşvik primi suçtur’ yazılı pankartı BEDAŞ binasının önüne astı. İşçilerin eylemi sürerken, BEDAŞ binası bahçesinde güvenlik güçleri önlem aldı.

BEDAŞ işçileri adına basın açıklamasını işyeri temsilcisi Ulaş Ökten yaptı. İşçiler arasında ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulunan Ökten, konuşmasını şöyle sürdürdü: "TES-İŞ sendikasına geçen arkadaşlara bir defalık 2 bin lira bayram öncesi ve sonrası ikramiye verileceği açıktan duyrulmaktadır. Yüzde 40 çoğunluğunu almak için üye yapılan büro personelleri ve en çok iş kazası yaşayan taşeron elemanları ise, sözleşmede kapsam dışı bırakılmıştır. İş yerlerinde işçilerin yasalara göre seçtiği iş güvenliği temsilcileri ise işverene ve iş güvenliği kuruluna bildirilmesine rağmen işçiler kurullara dahil edilmemektedir.”

Basın açıklamasından sonra eyleme katılan işçiler, iş güvenliği önemlerinin arttırılması, fazla ve güvensiz mesai saatlerinin düzenlenmesi için BEDAŞ’a dilekçe verdi.

Grup eylemin ardından olaysız dağıldı

CİHAN

Yorumlar