Enerji piyasası Gaziantep’te masaya yatırılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Şubat 2014’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 2’nci Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan Enerji Zirvesi’nde tüm taraflar ikinc.

Google Haberlere Abone ol
Enerji piyasası Gaziantep’te masaya yatırılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Şubat 2014’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 2’nci Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan Enerji Zirvesi’nde tüm taraflar ikinci kez bir araya geliyor. Ayrıca ‘Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri’ de ilk kez bu zirvede sahiplerini buluyor.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Enerji Zirvesi’nin 2’ncisi, bu yıl 21 Şubat’ta Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Zirve ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede oluşturulmakta olan katma değerin milli ekonomisine büyük katkı sağlamasına destek verilmesi hedefleniyor. Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu, karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor. Enerji Zirvesi’ne bakanlıklar, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin yanı sıra ilgili tüm kuruluşlar katılabiliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, EPDK, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası gibi kurumların destekleriyle gerçekleştirilen Zirve, SANKO Enerji, SolarTürk Enerji, MB Holding, Özmaksan, Wilo, E-G Mimarlık, THY ve GAZDAŞ sponsorluğunda düzenleniyor.

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK?

Enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgedeki güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler zirvenin öne çıkan konuları arasında yer alıyor. Geçen seneki başarısından güç alan Zirve’de bu yıl ana oturumların yanında interaktif olarak gerçekleştirilecek paralel oturumlarda da önemli konular tartışılıyor. CİHAN

Yorumlar