"En ucuz ekmek Kayseri’de"

Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte ekmeğe zam yapılması beklenirken, Kayseri’de ise fırıncılar, kendi aralarındaki rekabetten dolayı zam talebinde bulunamıyor.

Google Haberlere Abone ol
"En ucuz ekmek Kayseri’de"

Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte ekmeğe zam yapılması beklenirken, Kayseri’de ise fırıncılar, kendi aralarındaki rekabetten dolayı zam talebinde bulunamıyor. Fırıncılar, 250 gram ekmeğin 70 kuruş yerine 40 kuruşa kadar satılması nedeniyle zararına iş yaptıklarını dile getiriyor. Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mehmet Deveci, “Türkiye’de en ucuz ekmeği ve simidi biz satıyoruz.” dedi.

Ekmeğin maliyetinin her geçen gün zamlandığını dile getiren Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mehmet Deveci, unun çuvalının 60-70 lira, mayanın ise 42 liradan satıldığını belirtti. Bu girdilere birde yakıt masrafları eklendiği zaman ekmeğin 70 kuruştan daha fazla satılması gerektiğini ifade eden Deveci, kendi aralarındaki haksız rekabetten dolayı zam isteyemediklerini söyledi. Deveci, “Şu anda haksız rekabet olduğu için büfelerde ekmek 40 kuruştan, bakkallarda ise 50 kuruştan satılıyor. Un ve maya zamlanıyor ancak biz bu artan maliyetleri yansıtamıyoruz. Çünkü 70 kuruştan satılması gereken 250 gram ekmeği belirlediğimiz fiyata dahi satmakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle de zam talebinde bulunamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekmeğin normal şartlarda zamlanması gerektiğinin altını çizen Deveci, büyük fırıncıların küçük fırıncılara uyguladığı baskıdan dolayı ekmeğin bir türlü belirlenen fiyatta satılamadığını dile getirdi. Zararına iş yaptıklarını kaydeden Deveci, rekabetten dolayı bir adım atamadıklarını söyledi. Deveci, Türkiye’nin çoğu kentinde ekmeğin fiyatının 90 kuruş ile 1 lira arasında olduğunu belirterek, Türkiye’de en ucuz ekmeğin Kayseri’de satıldığını söyledi. Deveci, “70 kuruştan satılması gereken ekmek 50 kuruşa kadar indi. Türkiye’de 50 kuruşa ekmek satılan kent yok gibi. Diğer illerde fırıncılar kendi aralarında anlaşıp maliyetini kurtardıktan ekmeğe zam istiyor.” diye konuştu.

Kayseri’de satılan simidin de Türkiye’nin en ucuz simidi olduğunu ifade eden Deveci, simidin 75 kuruştan satıldığını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar