EMSAZ 2013 başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Endüstri Mühendisliği topluluğu tarafından 9’uncusu düzenlenen Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi (EMSAZ) 2013 ‘Değişimi Durduramazsın Ama Yönetebilirsin’ teması ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
EMSAZ 2013 başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Endüstri Mühendisliği topluluğu tarafından 9’uncusu düzenlenen Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi (EMSAZ) 2013 ‘Değişimi Durduramazsın Ama Yönetebilirsin’ teması ile başladı. Türkiye ve KKTC’den, 21 üniversiteden yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı zirvenin amacı öğrencilerin sanayi çevreleri ile buluşmasını sağlamak.

EMSAZ 2013, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Müfit Parlak, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Sanayici Fahrettin Gülener ve Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Yürütme Kurulu Başkanı Emin Arslan Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmaları ile başladı.

Zirvede konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr Müfit Parlak ise bu yıl 9’uncusu düzenlenen EMSAZ sayesinde Türkiye’nin için önemli görülen konuların çeşitli üniversitelerden öğrenciler ve konusunda uzman kişilerin katılımıyla ele alınmasının önemini vurguladı. Parlak, “Uludağ Üniversitesi kentteki sanayi ile bütünleşme anlamında büyük mesafe aldı. Artık üniversiteler kendi sırça köşklerinden çıkarak üretmiş oldukları bilgilerle kente katkı sağlamak zorundalar. Zirve bu açıdan da büyük önem taşıyor.” dedi.

Öğrencileri, böylesine önemli bir zirveyi düzenledikleri için tebrik eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise “Türkiye, önümüzdeki dönemde teknolojiyi satın alarak kullanan değil, teknoloji üreten ve ürettiği teknolojiyi satan bir ülke konumuna yükselmelidir. Bana göre dünya, ‘bilgi toplumu’ ve ‘bunun dışında kalanlar’ olarak ikiye ayrılmıştır. Bilgi toplumu konumuna yükselemeyen ülkeler, diğerlerinin gölgesinde kalır ve sağlıklı bir gelişme yakalayamaz.” dedi.

Sanayici Fahrettin Gülener, öğrencilere okullarını bitirmeden önce iş hayatına emin adımlarla atılmaları için donanım sahibi olup iş dünyasındaki rekabetçi yapıya hazır olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar