Emrullah İşler: Yolsuzluk ve rüşvet, kitle iletişim araçlarıyla yaygınlaşıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, mevcut dünya düzenin sorun çözemediğini, sorun ürettiğini söyledi. İşler, “Uluslararası uyuşturucu ve insan ticareti, bütün beşeriyeti tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Yolsuzluk, rüşvet, ahlaki...

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Yolsuzluk ve rüşvet, kitle iletişim araçlarıyla yaygınlaşıyor

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, mevcut dünya düzenin sorun çözemediğini, sorun ürettiğini söyledi. İşler, “Uluslararası uyuşturucu ve insan ticareti, bütün beşeriyeti tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Yolsuzluk, rüşvet, ahlaki yozlaşma ve çürüme, kitle iletişim araçları vasıtasıyla özendirilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır.” dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) 23. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi ‘Küresel Tehditler ve İslam Dünyası' Holiday Inn AirPort Otel’de başladı. Kongreye; Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Saadet Partisi Genel Bakanı Mustafa Kamalak, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, D8 Genel Sekreteri Seyid Ali Mousavı, İslami Özgürlük Partisi Genel Başkanı Elhaj Mourad Ebraim, Müslüman Kardeşler Genel Başkan Vekili Mahmoud Hüseyin ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dünyada giderek yaygınlaşan çatışmaların herkesi endişelendirdiğini söyledi. İşler, “Dünya adeta yeniden soğuk savaş yıllarına dönmektedir. Batı dünyasında giderek artan İslamafobia ve ırkçılık dünya barışını tehdit eder boyutlara ulaşmaktadır. İslam coğrafyası ırkçı ve tekelci güçlerin hile ve tuzaklarıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Irkçı ve tekelci mihrakların ürettiği ve desteklediği terör İslam dünyasında çatışmayı yaygınlaştırmaktadır. Bu gün sadece İslam dünyası değil bütün beşeriyet baskıcı, dayatmacı ve sömürgeci mevcut dünya düzenin tehdidi ile karşı karşıyadır.” ifadelerini kullandı.

Batı’da uygulanan yeni korumacılık politikalarının gelişen ülkelerin daha da yoksullaşmasına ortam hazırladığını belirten İşler, “Uluslararası uyuşturucu ve insan ticareti bütün beşeriyeti tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Yolsuzluk, rüşvet, ahlaki yozlaşma ve çürüme kitle iletişim araçları vasıtasıyla özendirilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır. Kısaca mevcut dünya düzeni sorun çözememektedir, sorun üretmektedir.” diye konuştu.

En son Avrupa Parlamento seçimlerinde iki önemli sonuç olduğunu aktaran İşler, şöyle devam etti: “Birincisi; aşırı sağın yükselişiyle başta İslamofobia olmak üzere ırkçı saldırıların artma ihtimalidir. İkincisi ise, seçimlere katılım oranının Avrupa halkının demokrasiye olan inancında azalma olduğunu göstermektedir. Batı'nın temel dayanak olarak gördüğü demokrasiye inancın azaldığı gerçeği, Batı dünyasının son yüzyıldır uyguladığı çifte standartlı ve adaletsiz politikalarının bir sonucudur. Seçimlere katılım ortalamasının yüzde 43’te kalması bu bağlamda son derece önemli ipuçları vermektedir.”

CİHAN

Yorumlar