Emniyet uyardı, 'Çocuğunuzdan haber alamıyorsanız vakit geçirmeyin 155'i arayın'

Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar, Asayiş ve Çocuk Şube Müdürleriyle vatandaşlara, 'Çocuğunuzdan haber alamıyorsanız vakit geçirmeyin 155'i arayın' uyarısında bulundu.Asayiş Şube Müdürlüğünde basın mensuplarıyla bir...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet uyardı, 'Çocuğunuzdan haber alamıyorsanız vakit geçirmeyin 155'i arayın'

Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar, Asayiş ve Çocuk Şube Müdürleriyle vatandaşlara, 'Çocuğunuzdan haber alamıyorsanız vakit geçirmeyin 155'i arayın' uyarısında bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğünde basın mensuplarıyla bir araya gelen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alemdar, Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşgıran ve Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı ilk olarak 6 Nisan günü babasına sefer tasıyla yemek götürdükten sonra evine dönerken kaçırılan ve bir gün sonra öldürülmüş halde bulunan Mert Aydın olayının ülke genelinde kaçırılma olaylarını bir kez daha gündeme getirdiğini paylaştılar.

Mert Aydın olayından önce bir hafta sonra bile kayıp müracaatlarının yapıldığı olayının ardından ise 2 saat bile görülmeyen çocukların kaybolduğu bilgilerinin emniyete ulaşmaya başladığı ifade edildi. Yetkililer bu konuda çocukları kaybolmayan vatandaşların da duyarlılık içinde olmalarını istiyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Alemdar, şu anda Kars'’ta 4 kayıp çocuğun olduğunu bunların yaşlarının da 16-17 olduğunu ve genelde de duygusal arkadaşlıklar sonucu meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu, "Şuanda 4 kayıp çocuğumuz var. Bulunmaları için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bir kızımızın yerini tespit ettik, diğer 3 çocuk için ülke genelinde çalışmalar sürüyor. Bunlar 16 ve 17 yaşlarında. 1 tanesi erkek diğerleri bayan. Duygusal arkadaşlıkların ve evlenme vaadiyle ayrıldıkları, ailelerin bu duygusal arkadaşlıklarını onaylamadıklarından dolayı bunlar yaşanabiliyor. Aileler çocuklarıyla daha çok vakit geçirip, özelini bilseler daha rahat çalışırız diye düşünüyorum."

Alemdar, 18 yaşından büyük kayıp bayanların olduğuna da değinerek, "18 yaşından büyük 10 tanede kayıp bayanımız var. Ancak bunlar evlenme maksadıyla evden ayrılanlar. İlk etapta bu belli olmasa da 1 hafta sonra annesini ya da ailesinden birilerini arayıp söylüyor. Çocukların eğitimi konusunda uzmanlardan bilgi alınabilir. Destek alınabilir. Bize burada asayiş olarak düşen görev; kaybolduklarında bulmak, yada kaybolmamaları için bilinçlendirmek, bilgilendirmektir. Halkımızdan isteğimiz bir çocuğu olmaması gerektiği bir yerde görürsek asayişi bilgilendirelim." Dedi.

CİHAN

Yorumlar