Emniyet, SGK'yı dolandıranların peşine düştü

Siirt Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğrattıkları iddiasıyla 85 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı. Emniyet'ten yapılan yazılı açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet, SGK'yı dolandıranların peşine düştü

Siirt Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğrattıkları iddiasıyla 85 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı.

Emniyet'ten yapılan yazılı açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerimizce “Yolsuzluk” ve “Kamu Kurumu Dolandırıcılığı” suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Konu ile ilgili olarak görevlilerimizin araştırılması ile talep edilen müfettiş raporu doğrultusunda; İlgili firmalar üzerinde yaptıkları çalışmalarda 90 şahsın hiç çalışmadıkları halde çalışmış gibi sigortalı gösterildikleri, İşyerinin prim borçlarını ödememesi sebebiyle faiziyle birlikte SGK'nın toplam 253 bin 873,6 TL zarara uğratıldığı, Çalışmadığı halde kanuna aykırı şekilde sigortalı yapılarak hak sahibi olan kişilerin hastaneye gitmesi sebebiyle toplam 32 bin 734 79 TL Sosyal Güvenlik Kurumu'na faturalandırılarak, ilgili firma yöneticileri tarafından kamu zararına sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda söz konusu işyerlerinde çalışmadıkları halde çalışmış gibi sigortalı olarak gösterilen şahıslardan ilimiz dışında ve ilimizde toplam 85 şahsın şüpheli sıfatı ile ifadeleri alınmıştır. Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak Yolsuzluk suçuna yönelik mücadelemiz aralıksız devam etmektedir." denildi.

CİHAN

Yorumlar