Emniyet kemerinin önemi öğrencilere uygulamalı anlatıldı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, araç kullanırken ve yolculuk esnasında emniyet kemeri takmanın önemi ile alkollü araç kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde simülasyon gösterisi...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet kemerinin önemi öğrencilere uygulamalı anlatıldı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, araç kullanırken ve yolculuk esnasında emniyet kemeri takmanın önemi ile alkollü araç kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde simülasyon gösterisi ve alkol gözlüğü ile uygulamalı anlattı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen gösteri sırasında Okul Müdürü Abdullah Danacı, Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç, öğretmenler, öğrenciler, bazı veliler ve okul çevresinde oturan bazı vatandaşlarda simülasyon aracına bindi. Okul Müdürü Abdullah Danacı, kemer takmanın faydalarının uygulamalı olarak anlatılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Trafikte araç kalabalığının onda birini biz oluşturuyoruz. Bu nedenle kemer kullanımı bilinçlendirme çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, emniyet kemerinin hayat kurtardığının yaşanan kazalarda açık şekilde görüldüğünü belirterek, “Kaza yapanların yüzde 90’ı, simülasyon aracını deneyenlerin ise yüzde 100’ü kemer kullanıyor. Keşke trafik terörüne kurban verdiğimiz vatandaşlarımızın hepsi emniyet kemeri taksaydı. Kazalarda yaşamını kaybedenler, kemer kullanıyor olsalardı en azından yüzde 25’i bugün hayatta kalırdı. Emniyet kemeri hayat kurtarır, lütfen ihmal etmeyelim. Emniyet kemeri takmayanlar genellikle, ‘sıkıyor’, ‘gideceğim yer yakın’ ve ‘şehir içinde hızım düşük’ gibi bahaneler ileri sürüyor” diye konuştu. Simülasyon aracına binen öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşlarda, emniyet kemeri kullanımı konusunda bundan sonra daha dikkatli olacaklarını açıkladı.

Öte yandan, simülasyon aracının yanı sıra alkollü araç kullanımının ne kadar tehlikeli olduğu, alkol gözlüğü takıldıktan sonra futbol topu atılarak gösterildi. Alkol gözlüğünü takanların büyük bölümü, kısa mesafeden atılan topa vuramadı.

CİHAN

Yorumlar