Emniyet kemeri takmanın önemi simülatörle gösterildi

Trafikte yaşanan kazalar, emniyet kemerinin ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Aksaray Emniyet Müdürlüğü, kurduğu simülatör sayesinde kemer takmanın önemini vatandaşlara, uygulamalı olarak anlattı.Valilik Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet kemeri takmanın önemi simülatörle gösterildi

Trafikte yaşanan kazalar, emniyet kemerinin ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Aksaray Emniyet Müdürlüğü, kurduğu simülatör sayesinde kemer takmanın önemini vatandaşlara, uygulamalı olarak anlattı.

Valilik Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte simülasyon aracına binen vatandaşlara emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı olarak gösterildi. Saatte 5 kilometre hızla dönen simülasyon aracına bindirilen vatandaşlara önce emniyet kemersiz sonra da emniyet kemeri taktırılarak deneme yaptırıldı.

Aksaray Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Erol Dağdelen etkinlikte yaptığı konuşmada, trafik kazası olduktan sonra meydana gelebilecek ciddi yaralanmaların emniyet kemeri ile önlenebileceğini söyledi. Emniyet kemerinin kaza anında insanları sabit tutarak meydana gelebilecek olumsuzlukları minimum seviyeye indirdiğini aktaran Dağdelen, “Bugün burada emniyet kemerinin öneminin aktarılması için vatandaşlarımızı simülasyon aracına bindirerek gösteriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın araç kullanırken emniyet kemeri konusunda hassasiyetlerini arttırmak. Çünkü araçta emniyet kemeri ile kalındığı sürece hayata da bağlanmış oluyorsunuz’’ diye konuştu.

Vatandaşlar ise deneme amaçlı bile olsa araçta korku yaşadıklarını belirterek, emniyet kemerinin trafikte hayati önem taşıdığını söyledi. CİHAN

Yorumlar