Emin Önen darbe girişimine tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Önen: "Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız dünyanın her yerine bir mesaj"

Google Haberlere Abone ol
Emin Önen darbe girişimine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Emin Önen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız dünyanın her yerine bir mesaj." dedi.

Emin Önen, Şanlıurfa'da darbe girişimine yönelik tepkiler kapsamında Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni Al Gel" etkinliğinde yaptığı konuşmada, katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Şu ana kadar Ankara'da demokrasi nöbeti tuttuğunu belirten Önen, Türkiye'nin tarihi, kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülkenin karanlık bir 15 Temmuz gecesini sokağa çıkan vatandaşlarla aydınlığa çevirdiğini vurgulayan Önen, meydanlara çıkan herkesin yüreğinde iman gücünün bulunduğunu belirtti.
Önen, ırk, mezhep ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin darbenin karşısında olduğunu dile getirerek, "Allah 81 ilde meydanları hınca hınç dolduran bütün kardeşlerimizden razı olsun. Bütün dünyaya tek bir yürek olarak şunu haykırıyoruz. Bu vatanın ve milli iradenin sahibi sokaklardaki insanlardır. Hiç kimse bu iradeyi gasbedemez, bizler Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Gerekli önlemlerin hepsi alınıyor, gerekli çabayı sarf ediyoruz. Allah'ın izniyle tehlikeyi bertaraf ediyoruz ama teyakkuzda olmamız, ayakta olmamız dünyanın her yerine bir mesaj. Bu kadar insanın sokaklarda olması, bu kadar insanın vatan için tek yürek, tek ses olması dosta düşmana büyük bir ders veriyor." diye konuştu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece büyük kahramanlıklar yapıldığına işaret eden Önen, "O gece bu millet, adeta tanka yumruk, mermiye kafa attı, bu milleti, tank ve mermi durduramadı. O gece demokrasi yürüyüşümüzün mihenk taşı oldu." dedi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin sunulduğu etkinlikte, Türkiye'deson dönemde sıkça dinlenen Nogay halk türküsü Dombra'nın sahibi Arslanbek Sultanbekov ve Grup Yürüyüş, çeşitli parçalar seslendirdi.

Öte yandan katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhinde slogan attı.

Yorumlar