Emekliler Derneği'nden belediye başkan adaylarına destek çağrısı

Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Başkanı Turgut Seden, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yaşlı ve emeklilerin sorunlarını anlatan bir liste ile belediye başkan adaylarına ileteceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliler Derneği'nden belediye başkan adaylarına destek çağrısı

Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Başkanı Turgut Seden, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yaşlı ve emeklilerin sorunlarını anlatan bir liste ile belediye başkan adaylarına ileteceklerini söyledi. Seden sorunları anlatırken de "Yaşlı meclisi ve yaşlı danışma kurulu gibi mekanizmalar oluşturulmalı, yaşlılar için evde bakım hizmetleri verilmeli, gündüz bakım üniteleri, huzurevleri oluşturulmalı. Yaşlı bakım elemanı yetiştirilmeli ve bunların yerel yönetimlerde istihdamı sağlanmalı." dedi.

Seden, dernek binasında yaptığı açıklama ile emeklilerin temel sorunlarının yanında, sosyal hayatla ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Başkan Seden, sıkıntılarını seçime giren başkan adaylarına sunacaklarını ve destek isteyeceklerini belirtti. Seden, şöyle konuştu: "Sıkıntılarımız büyük. Bu listeleri madde madde hazırlayıp 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde emeklilerin ve ailelerinin oyuna talip olacak belediye başkan adayları ve partilerine sunup sıkıntılarımızı masaya yatıracağız. Emekliler için ek gelir imkanı yaratacak projeler uygulamaya konulmalı. Emeklilerin gıda, yakacak ve barınma sorunlarını asgari maliyetle çözebilmelerine imkan sağlanmalı, bu konuda kooperatifçilik teşvik edilmeli. Yaşlı ve emeklilere toplum duyarlılığını artırmak için emeklilerle ilgili günler kutlanmalı, gençlere yönelik eğitim programları düzenlenmeli. Yaşlıları aktif tutacak; kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler organize edilmeli. Emeklilerin öğrenim gören çocukları için burs sistemi geliştirilmeli ve yurt ihtiyaçlarına cevap verilmeli. Yaşlı meclisi' ve 'yaşlı danışma kurulu' gibi mekanizmalar oluşturulmalı, yaşlılar için evde bakım hizmetleri verilmeli, gündüz bakım üniteleri, huzurevleri oluşturulmalı. Yaşlı bakım elemanı yetiştirilmeli ve bunların yerel yönetimlerde istihdamı sağlanmalı. Emekli ve yaşlıların örgütlenmelerine olanak tanıyacak ortam yaratılmalı emekli ve yaşlıların örgütlendiği kuruluşlar desteklenmeli. Yerel yönetimler bünyesinde sadece yaşlılara ve emeklilere hizmet verecek hukuk danışma büroları oluşturulmalı. AB projeleri takip edilerek, yaşlı ve emekliler için uygun olanların uygulanma imkanı yaratılmalı, projeler geliştirilmelidir." CİHAN

Yorumlar