Emekli öğretmen Hatay'da AB projesi ile turizm tesisi açtı

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Atik Yaylası'nda emekli öğretmen AB'nin Kırsal Kalkınmayı Teşvik Projesi sayesinde 5 yıldızlı turizm tesisi kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Emekli öğretmen Hatay'da AB projesi ile turizm tesisi açtı

Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Atik Yaylası'nda emekli öğretmen AB'nin Kırsal Kalkınmayı Teşvik Projesi sayesinde 5 yıldızlı turizm tesisi kurdu. 2 yıldır hizmet veren tesis, 'şehir hayatından uzaklaşmak, stres atmak isteyen ve doya doya uyku uyumak istiyorum' diyenler için biçilmiş kaftan özelliği taşıyor.

Varlıbaş Uyku Sarayı ismi verilen tesis uygun fiyata tatil yapmak isteyenlere hizmet veriyor. Tesisi sahibi İsmail Varlıbaş, "Avrupa Birliği ile ortak bir proje hazırlayıp tatil köyümüzü hizmete açtık. Türkiye'nin kalkınması için girişimcilerimizin bu tür projeleri artırmaları gerektiğine inanıyorum. Odalarımız, ailelere yönelik iki yetişkin iki çocuk olmak üzere lüks bir otel odası olarak dizayn edilmiştir. Kalifiye personellerimiz ile birlikte en kaliteli hizmeti verme çabasındayız." dedi.

Seçimlerin sona ermesi, havaların da ısınması ile birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşların bol oksijen ve temiz havaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Varlıbaş, Atik Yaylası'nda bu imkanların hepsinin olduğunu ifade etti. Yayla turizminin Türkiye genelinde ve bölgede yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken İsmail Varlıbaş, "Bölgemizde yayla turizmini canlandırmak için kırsal alanda bir turizm işletmesi kurmaya karar verdik. Avrupa Birliği ile ortak bir proje başlattık. Tesisin yerini vakıflardan yap-işlet modeli ile kiraladık ve sonunda yine devlete kalacak olan bir tesisi hizmete açtık. Kırsal alanda istihdamın artırılması yönünde bu tesislerin hizmete girmesi, çocukların ve ailelerin kırsal alanda yaşamaları ve doğal ortamı paylaşmalarının önemli olduğunu düşündük. Bu vesile ile Hatay'ın havasının en temiz yerlerinden biri olan Belen Atik Yaylası içerisinde bu tesisi inşa ettik. Avrupa'da doğayla iç içe bu tür tesislerin sayısı oldukça fazla." diye konuştu.

Varlıbaş, "Aslen Karadenizli'yim ve uzun yıllar Kırıkhan'da yaşadım. Bu tesiste önceliğimiz ticaret değil. Çok ekonomik fiyatlarla vatandaşlarımızı yayla turizmine çekmeye gayret gösteriyoruz. Havamız çok temiz. Bir gelen, bir daha geliyor. Tesisimizde her türlü konfor var. Misafirlerimizi memnun etmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar