Emekli öğretmen, adının verileceği 18 derslikli okul yaptıracak

Balıkesir'de yaşayan emekli öğretmen Cihan Şişman tarafından, Ayvalık ilçesinde 18 derslikli Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi yaptırılması yapımı için protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli öğretmen, adının verileceği 18 derslikli okul yaptıracak

Balıkesir'de yaşayan emekli öğretmen Cihan Şişman tarafından, Ayvalık ilçesinde 18 derslikli Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi yaptırılması yapımı için protokol imzalandı. Toplam 540 öğrenci kapasiteli okula, hayırsever öğretmen ve eşinin ismi verilecek. Balıkesir Valiliği Koca Seyit Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural, hayırsever Cihan Şişman ve eşi Sebahat Şişman, Ayvalık Kaymakamı Yakup Vatan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, Şişman'a teşekkür ederek, eğitimci olan hayırseverin davranışının örnek alınması gerektiğini söyledi. Eğitime yatırım konusunda Balıkesir'in şanslı olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yapan, toplumsal sorumluluk içinde önemli bir eseri ülkemize kazandıracak olan hocamıza gönülden teşekkür ederim. Hayırseverlerimizin gönülden eğitime katkısı, bizlere ayrı bir sorumluluk veriyor." dedi. Cihan Şişman ise Ayvalık'a kalıcı bir eser bırakmak istediğini ve öğretmen olduğu için böyle bir eseri armağan edebilmenin gururunu yaşadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan ve hayırsever çift, protokol metnini imzaladı. Okula, "Sebahat ve Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi" ismi verileceğini belirtildi. CİHAN

Yorumlar