Emekli ikramiyesini yükseltmek için 51 yaşında üniversite bitirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) 2013 - 2014 öğretim yılını mezuniyet töreni ile tamamladı. Mezun olanlar arasında Milli Eğitim'de memur olarak çalışan 51 yaşındaki Hüseyin Kapçın da yer aldı. İki yıllık Pazarlama Bölümü'nü bitiren...

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyesini yükseltmek için 51 yaşında üniversite bitirdi

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) 2013 - 2014 öğretim yılını mezuniyet töreni ile tamamladı. Mezun olanlar arasında Milli Eğitim'de memur olarak çalışan 51 yaşındaki Hüseyin Kapçın da yer aldı. İki yıllık Pazarlama Bölümü'nü bitiren Kapçın, emekli ikramiyesinden fark alabilmek için üniversite okuduğunu belirterek," Okulu alttan ders bırakmadan bitirdim. Dersler zordu ama çok çalıştığım için kolay geçtim. Bu işler çalışmadan olmuyor. Sınıftaki arkadaşları da uyardım." dedi.

REKTÖRDEN AİLELERE: ÖĞRENCİLERE YÜKSEK MAAŞLI İŞ BASKISI YAPMAYIN

SDÜ Atatürk Spor Salonu'nda yapılan törene; Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun yanı sıra Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Emniyet Müdürü Caner Tayfur, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Konuşmasında öğretim üyelerini tebrik eden ve öğrencilere başarı dileyen Rektör İbicioğlu, öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, mezun olur olmaz yüksek maaşlı iş beklentisi içinde olmamaları gerektiğini hatırlatan İbicioğlu, bu konuda özellikle ailelerden psikolojik baskı yapmamasını istedi. İbicioğlu, "Çocuklarınız mezun olur olmaz 'çok yüksek düzeyde ücretle iş bulmalılar' psikolojik baskısını onlar üzerinde uygulamayın. Çünkü mezun olmak işin daha başlangıcı, basamakları adım adım çıkmaları gerektiğinin farkında olalım." şeklinde konuştu. Küreselleşen dünyada mezun öğrencilerden daha çok donanımlı olmalarını isteyen İbicioğlu, barışın sağlanmasında ve savaşların durmasında gençlerin daha etkin rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Öğrencileri tebrik eden ve başarı dileklerinde bulunan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ'nün nitelikli insan ihtiyacını karşılamada başarılı bir üniversite olduğunu dile getirdi.

Öğrenci kortejinin geçmesinin ardında Isparta Erenler Mehter Takımı, imamhatip ortaokul öğrencileri ile birlikte sahne aldı. Rektör Hasan İbicioğlu da kendi yazdığı 'Yol Verin Gençler Yürüsün Süleyman Demirel Üniversitesi Üniversiteliler Marşı'nı mehteran takımı ile söyledi. Fakültelerde birinci ikinci ve üçüncü olan öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından, tören mezun öğrencilerin kep atması ile tören sona erdi.

CİHAN

Yorumlar