Emekli emniyetçiler, binlerce polisin sürülmesini kınadı: Ne acıdır

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Türkiye genelinde görev yapan polislere uygulanan görevden alma ve sürgünler, emekli meslektaşlarının da tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Emekli emniyetçiler, binlerce polisin sürülmesini kınadı: Ne acıdır

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Türkiye genelinde görev yapan polislere uygulanan görevden alma ve sürgünler, emekli meslektaşlarının da tepkisini çekti. Emekli polisler, "Bu yapılanların, kendilerini inançlı ve adil olarak tanıtan, oylarımızla kendilerini desteklediğimiz bir siyasi parti tarafından yapılması ne acıdır." dedi.

    Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya gelen emekli polislerden oluşan bir grup 10 bine yakın emniyet görevlisine yapılan zulmü kınadı. Emekli emniyetçiler adına konuşan Yüksel Işık, "Varsa yargının hatalarını yargıyla çözmek zorundayız. Kimsenin, devletiyle ve iktidarıyla mücadele etme niyeti yoktur. Ne olursa olsun Türkiye’de hukukun üstünlüğü konusunda ittifak etmek zorundayız." diye konuştu.

    Yüksek sesle meydanlarda sözler söylendiğini işaret eden Işık, "Yapılan karalamaların, yıpratma, itibarsızlaştırma, ötekileştirme, kutuplaştırma kampanyaları her insanı üzdü, incitti, yaraladı ve kırdı. Bu durum daha düne kadar birbirlerine alkış tutan insanları duygusal bir kopuşa zorlamaktadır. Türkiye’nin birliği ve beraberliği adına da kaygı vermektedir. Büyük bir hayal kırıklığı meydana getirmektedir." sitemini aktardı.

    "GÖREV HAYATIMIZ BOYUNCA BÖYLE BİR UYGULAMA GÖRMEDİK"

    Emniyet mensubu olarak daha önceki görev hayatında böyle bir uygulamaya şahit olmadıklarını dile getiren emekli polisler, şöyle dedi: "Teşkilatta bu kadar sıkıntıları göze alarak, gecesini gündüzüne katarak çalışan insanlar yerlerinde edildi. Devletin milyonlarca para harcayıp uzmanlaştırdığı, meslek içi eğitime tabi tuttuğu ve kurslar aldırdığı, teknikçisinden terörcüsüne, narkotikçisinden siber uzmanına, yandol ve hırsızlıkları takipleri uzmanlarına, varıncaya kadar, her yer dağıtıldı."

    "SAVCILARIN VERDİĞİ EMİRLER YERİNE GETİRİLMİYOR"

    Yüksel Işık, savcıların kolluk kuvvetlerinin adli amirleri olduğunu belirterek, "Kolluk kuvvetleri verilen talimatları yerine getirmekle mükelleftirler. Maalesef savcıların verdiği emirleri yerine getirtmemekle kolluk kuvvetlerine suç işlettirilmiştir. Hukuksuz bir biçimde binlerce emniyet mensubunun görevlerinin yerlerini değiştiriliyor. Aileleri, çocukları, kazandıkları itibarları, düşünülmeden bir görevden diğerine sürülmeleri rutin değildir. Bu yapılanların, kendilerini inançlı ve adil olarak tanıtan, oylarımızla kendilerini desteklediğimiz bir siyasi parti tarafından yapılması ne acıdır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar