Eller Soma için semaya kalktı

Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Beyazıt Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.Tüm Türkiye’de Cuma hutbelerinde yaşanan maden faciasıyla alakalı konuşuldu. Camilerde Soma’da hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Eller Soma için semaya kalktı

Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Beyazıt Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tüm Türkiye’de Cuma hutbelerinde yaşanan maden faciasıyla alakalı konuşuldu. Camilerde Soma’da hayatını kaybeden işçiler için dua okundu. Eller ‘Soma’ için semaya kalktı.

Beyazıt Camii’nde de cemaat camiye sığmadı. Beyazıt Meydanı’na serilen hasırların üzerinde Cuma namazı kılındı. Cuma namazı sonrasında Soma’da hayatını kaybeden 284 işçi için Türkiye Kamu Sen üyeleri ve çok sayıda vatandaş gıyabi cenaze namazı kıldı.

Soma’daki facianın ihmal ve sorumsuzluktan kaynaklandığını belirten Türkiye Kamu Sen üyesi İhsan Alemdaroğlu, “Devlet yetkilileri trafo patlamasından bahsediyor. Teknik olarak trafo patlaması değil. Ülke bir kaosa gidiyor. Devleti yönetenler halkı lütfen küçümsemesinler. Enerji Bakanı’nın yerinde olsaydım bareti takardım. Bir tane madenciye sarılırdım. O gömleği kirlendi mi? Bir Başbakan’ın bir madenciye sarılması çok mu zor? Sarıl. Gömleğin mi kirleniyor? Bu yüreğimize biraz su serperdi. Bunu beklerdim.” ifadelerini kullandı.

Grup, kılınan cenaze namazının ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar