Elektrik kesintileri 6 köyün muhtarını bezdirdi

Antalya'nın 6 köy muhtarı sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin bir an önce son bulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik kesintileri 6 köyün muhtarını bezdirdi

Antalya'nın 6 köy muhtarı sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin bir an önce son bulmasını istedi.

Elektrik kesintilerinden bıktıklarını belirten Çardak Köyü Muhtarı Kuddusi Mutlu, Yaylaalan Köyü Muhtarı Hasan Çetin, Sağirin Köyü Nurettin Durdu, Karabük Köyü Muhtarı Muhittin Toşur, Kırkkavak Köyü Muhtarı İbrahim Civcar ve Düzağaç Köyü Muhtarı Ali Güven, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MATSO) basın açıklaması yaptı. Muhtarlar adına açıklama yapan Çardak köyü muhtarı Kuddisi Mutlu, köylerinde ve civar köylerde sık sık elektrik kesintisinin kabak tadı verdiğini söyledi. Konu ile ilgili Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ'ye gerekli başvuru yapmalarına karşı bir arpa boyu yol alamadıklarını belirten Mutlu, sürekli elektrik kesintilerinin en önemli sebeplerden birinin eskiyen trafolar, enerji nakil hatları ve direkler olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalleye dönüştüğünü hatırlatan Mutlu, "Çardak ve bölge yakın köylerinde sürekli elektrik kesintisi yaşıyoruz. Yağmur yağışında hemen elektrikler kesiliyor. Akdeniz Elekltrik Perakende Satış AŞ abonelerden günü gününe parayı almayı, az bir geçikmede elektrik kesmeyi iyi biliyor. Eskiyen enerji nakil hatlarının yenilenmesi, eskiyen ve bozulan trafoları güçlendirmeyi bilmiyor. Başta köyümüz Çardak olmak üzere Kırkkavak, Düzağaç, Sağirin, Yaylaalan ve Karabük'teki elektrik kesintileri insanlara bıkkınlık verdi. Bir an önce çözüm bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yaylaalan köyü muhtarı Hasan Çetin de sık sık elektrik kesintisine bağlı buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi ve elektrikli ev aletlerinin arıza yaptığını söyledi. CİHAN

Yorumlar