Elazığ ve Mardin'de beyaz endişe!

Doğu ve Güneydoğu'da kar yağışı etkili olurken çiçek açan ağaçlar olumsuz etkilendi. Kar vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ ve Mardin'de beyaz endişe!

Elazığ’ın merkeze bağlı Saklaya Köyü'nde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, tomurcuk açan meyve ağacı sahiplerini üzdü. Geçen sene Mart ve Nisan ayındaki don vakayı itibarıyla meyve üretiminde ziyan eden çiftçiler, bugün sabah hummalı bir kar yağışı itibarıyla endişelenmeye başladı. Geçen yılda iri ziyan eden üreticiler, çiçek açan ağaçlarının bu sene da kar altında kalmasından ötürü mahsul alamayacak olmanın endişesini taşıdıklarını söyledi.

Meyve üreticilerinden Hıdır Ol, bu sene da meyvesiz kaldıklarını belirterek, "2014 yılında da tıpkı şeyi yaşamıştık. O sürede da her zaman yanmıştı. 26 Mart’ta hava muhalefetine maruz kalmıştık. Bu sene da aynı, çiçeklerin içersinde özü vardır, ona kar tanesi düştüğünde, kar tanesi eriyene kadar o çiçeğin özü de erir. Bu sene da korkumuz meyvesiz kalacak olmamız. Geçen sene yaşadığımızı, bu sene da yaşayacağız, bilhassa bademlerden hiç verim alamayacağız" dedi.

Üretici Himmet Karabulut ise, ağaçların tomurcuk açmasına karşın kar yağışının devam ettiğini bu sene da geçen sene bulunduğu bunun şeklinde mahsul alamayacaklarını söyledi.

DERİK'TE ÖĞLEN 20 DAKİKA YAĞDI

Mardin'in Derik İlçesi'nde bu gün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı 20 dakika sürdü. Aniden bastıran kar yağışı kar yağışı karşısında şaşıran yurttaşlar Mart'ın 22'isinde kar yağdığını hatırlamadıklarını söyledi. 20 devam eden kar yağışı itibarıyla çocuklara kalın elbiseler giydirilirken, kimi yurttaşlar ilçe merkezinde şemsiye ile dolaştığı görüldü. Her şeye karşın kar yağışına sevinen yurttaşlar da oldu. Vatandaşlar kar yağışının ekili tarlalar için iyi olduğunu savundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar