Elazığ'da şehit düşen polislerin isimleri belli oldu

Elazığ'da bugün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polislerin isimleri belli oldu. Şehit polislerin Ankara, Malatya ve Kütahyalı olduğu öğrenildi. Şehit polislerin ailelerine haber verildi. Haber verilen ailelerin evlerinde yas var.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da şehit düşen polislerin isimleri belli oldu
PKK terör örgütü tarafından bugün Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü minibüsle gerçekleştirilen intihar saldırısında şehit düşen polislerin isimleri belli oldu. Şehit olan polislerin isimleri Malatya doğumlu Yusuf Kenan Mutlu, Ankara doğumlu Serhat Öztürk ve Kühatya doğumlu Elvan Özbay olduğu açıklandı. Şehit polislerin Ankara, Malatya ve Kütahya'daki ailelerine şehit haberi yetkililer tarafından verildi. Haber verilen aielelerin evlerinde büyük bir yas var. 

YUSUF KENAN MUTLU MALATAYA'DAN
 
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce  bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Yusuf Kenan Mutlu'nun (48)  Malatya'daki yakınlarına kederli haber ulaştı.  Şehit Mutlu'nun Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahallesinde yaşayan  kayınpederi Ali Gökgöz'e şehadet haberini yetkililer verdi.
 
 Damatlarının şehit olduğunu öğrenen Gökgöz ve yakınları gözyaşlarını  tutamadı. Şehidin babaevinin de bulunduğu Tecde Mahallesi'yle kayınpederinin  evine Türk bayrakları asıldı.
 
Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada,  şehit Mutlu’nun 20 yıllık polis olduğu, emekliliğinin gelmesine karşın  çocuklarının okuması dolayısıyla emekli olmadığını söyledi.
 
 Şehit Mutlu'nun eşi Nahide Mutlu ve 3 çocuğunun Elazığ'da yaşadığı,  annesi Zeynep Mutlu'yu bir yıl önce kaybettiği öğrenildi. Şehidin alzaymır  hastası babası Tevfik Mutlu’nun da tedavisi nedeniyle Elazığ'da kaldığı  belirtildi.


 
SERHAT ÖZTÜRK ANKARA'DAN
 

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Serhat Öztürk'ün acı haber Ankara'daki evine ulaştı. Saldırıda yaralandığı yönünde bilginin gelmesinin ardından polis memuru Öztürk'ün anne ve babası ile eşinin Elazığ'a gittiği öğrenildi. Şehit haberinin alınmasın ardından evin önünde taziye çadırı kurularak Kur'an-ı Kerim okutuldu. Şehit polisin evli ve 1 çocuk babası olduğu bildirildi. 

BİR ŞEHİT HABERİ DE KÜTAHYA'YA VERİLDİ

Elazığ'da, İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurlarından Elvan Özbay'ın, Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki babaevinde yas var.

Altıntaş Kaymakamı Mehmet Aslan, Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü Karakuş, Altıntaş İlçe Emniyet Amiri Fatih Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Mert, sağlık görevlileriyle Özbay'ın Gecek köyünde yaşayan babaevine geldi.
Yetkililer, Özbay'ın şehadet haberini, 83 yaşındaki babası Mehmet ile kardeşleri İrfan ve Dalyan Özbay'a verdi. Özbay'ın babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Özbay'ın Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görev yaptığı, geçici görevle gittiği Mardin'in Nusaybin ilçesinden kısa süre önce döndüğü öğrenildi.

ANNESİ İKİ YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETMİŞ

Öte yandan, şehit Özbay'ın annesinin iki yıl önce hayatını kaybettiği, kendisi gibi polis olan ağabeyi Necati Özbay'ın da 10 yıl önce Eskişehir'de görev yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şehidin ağabeyi ve aynı zamanda köy muhtarı olan İrfan Özbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi ile en son 25 gün önce telefonla görüştüğünü hatırlattı.

Özbay, "Polis olan bir kardeşim 10 yıl önce aniden rahatsızlanarak vefat etmişti, diğer kardeşimde bugün hain saldırı sonucu şehit oldu. Teröristlerin Allah belasını versin." ifadelerini kullandı.
Şehit polis memuru Elvan Özbay'ın köyde olan eşi Neval ve çocukları Emirhan (22) ve Ahmethan'ın (18), Elazığ'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Yorumlar