Ekonomi Uzmanı Kerem Alkin: TUSKON'un kurduğu ticaret köprüleri çok önemli

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “TUSKON’un dünya üzerinde kurduğu ticaret köprüleri çok önemli.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Uzmanı Kerem Alkin: TUSKON'un kurduğu ticaret köprüleri çok önemli

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “TUSKON’un dünya üzerinde kurduğu ticaret köprüleri çok önemli.” dedi.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (TASİAD) düzenlediği “Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisi Yeniden Yapılanırken Türkiye'nin Konumu ve 2014 Beklentileri” konulu programa katılan Prof. Dr. Kerem Alkin, Tekirdağlı iş adamlarıyla bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

TUSKON’un dünya üzerinde düzenlediği ticaret köprülerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Alkin, Türkiye’nin dünya pazarındaki payını şu ifadelerle anlattı: “Türkiye'nin büyüme hedeflerinin gerçekleşmesinde yüzde 4 büyümesi için dünyadan 60 milyar dolar alması gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında ülke ekonomisinin büyümesinde ticaret köprülerinin üstlendiği görev tartışılmaz önem arz etmektedir.”

Son dönemlerde yaşanan siyasi olaylar ülkemize zarar verdiği gibi dış ülkelerin de karı olduğunu dile getiren Kerem Alkin, “Tansiyonu yüksek bir seçim sezonu geçiriyoruz. Belirsizlikler devam ettikçe büyüme ile ilgili sıkıntıları ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı büyüme konusunda fazla beklentilere girmemek gerekir.” diye konuştu. Gelişmiş dünya ekonomisinin doğuya kayacağını belirten, Alkin, ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin gelişmiş ekonomiler arasında yer alacağını söyledi.

Gecenin sonunda TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı tarafından Prof. Dr. Kerem Alkin'e plaket takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar