Eğitime kış çözümü: Gezici okul öncesi eğitim aracı

Erzurum Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen 'Gezici Okul Öncesi Eğitim Aracı Projesi' kışın eğitimde karşılaşılan problemlere çözüm olacak.

Google Haberlere Abone ol
Eğitime kış çözümü: Gezici okul öncesi eğitim aracı

Erzurum Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen 'Gezici Okul Öncesi Eğitim Aracı Projesi' kışın eğitimde karşılaşılan problemlere çözüm olacak. Proje çerçevesinde kullanılan araçta; öğrenci sayısı azlığı ya da kapanan köy, mezra ve mahallelerde okul öncesi eğitimi alamayan çocuklara eğitim veriliyor.

Şu ana kadar 5 mahalle ve köyde eğitim verdiklerini ifade eden Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Güven, sınıf öğretmeni rehberliğinde çocuklara ve annelerine eğitim verildiğini söyledi. Güven, “ UNICEF’in 6 bin TL’lik katkısıyla 'Gezici Okul Öncesi Eğitim Aracı Projesi' kapsamında ana sınıf öğrencisi ve ebeveynlerine yönelik eğitimler veriliyor. Proje kapsamında; öğrenci azlığı nedeniyle sınıf açılamayan ya da aynı sebeple sınıfları kapanan köy, mezra ve mahallelere okul öncesi sayısı bir dahi olsa, gidip gönüllü ana sınıfı öğretmenimiz rehberliğinde çocuklara ve annelerine eğitim veriliyor.” dedi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALAMAYAN ÇOCUKLARIN AYAĞINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Haftada bir gün eğitim verildiğini dile getiren Güven, sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerleşim bölgelerinde yaşayan ailelerin çocuklarına hizmet verildiğini kaydetti. Güven şunları aktardı: “Şu ana kadar Tepeköy, Uzun Ahmet, Hancağız, Sığırlı ve Yukarı yenice köy ve mahallerindeki anasınıfı öğrencilerine eğitimler düzenleniyor. Okul öncesi eğitim kurumuna gidemeyen çocukların ayağına hizmet götürülüyor. Gezici okul öncesi eğitim aracında bir anaokulunda olması gereken faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor. Maddi imkânsızlıklar ve bulunduğu bölgede anaokulu-anasınıfı bulunmaması nedeniyle okul öncesi eğitim kurumuna gelemeyen öğrencilere farklı bir eğitim modeliyle okul öncesi eğitim vermek amacıyla uyguladığı gezici anaokulları hedefine ulaşıyor. Gezici anaokuluna dönüştürülen bu otobüslerde 3 ila 6 yaş çocuklarına ücretsiz okul öncesi eğitimi veriliyor. Gezici anaokulu çalışmaları sonunda hizmet verilen bölgelerde yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapılarak kalıcı bir anaokulu binası kuruluyor. Gezici anaokulları eğitimi çocukların ayağına götürmekle kalmıyor, aileler ile öğrencilerin beslenme, araç gereç, kırtasiye ve giyim gibi tüm ihtiyaçları toplumsal gelişim merkezi tarafından karşılanıyor. Gezici anaokullarında görevli öğretmenler, ailelere de çocuklarıyla doğru iletişim kurmaları konusunda bilgi veriyor. Çocukların gelişim sürecine önemli katkısı olan bu hizmetten aileler de büyük memnuniyet duyuyor.”
CİHAN

Yorumlar