Eğitimde değişiklikler istişare ile olmalı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ- DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim'deki sistem değişikliği tasarısına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimde değişiklikler istişare ile olmalı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ- DER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim'deki sistem değişikliği tasarısına tepki gösterdi.

ÖĞ-DER Şube Başkanı Abdullah İkinci, eğitim camiasının görüşü alınmadan uygulamaya sokulmak istenen tasarının sağlıklı olamayacağını söyledi. İkinci, söz konusu tasarının oldu bittiye getirilmemesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Teşkilat yasasındaki değişikliğin netleşmesini beklediklerini ve buna göre strateji izleyeceklerine değinen İkinci, "Yeni yasanın istişare ile yapılmasını oldu bittiye getirilmemesini bekliyoruz. Yeni tasarı ile ilgili görüşlerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ancak MEB’de sürekli değişikliklerin son bulmasını bekliyoruz. Torpilin, kayırmanın değil adaletin hakim olacağı sistemler oluşturulmalıdır. Adalet ve liyakat esasından vazgeçilmemelidir." dedi.

Önümüzdeki pazartesi günü sömestre tatilinin sona ereceğini ve öğrencilerin birikmiş problemler içerisinde ders başı yapacağına da vurgu yapan ÖĞ-DER Şube Başkanı, "Pazartesi günü yeni döneme girerken eğitimdeki bir çok sorun maalesef devam ediyor. Sorunların çözümü noktasında yetkililerden çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

Eğitimdeki temel problemleri 9 başlık altında sıralayan Abdullah İkinci, "Okullarımızda kurulan etkileşimli tahtalarda eksikler, sorunların giderilmesi, internet altyapısının aktif hale getirilmesi gerekiyor. Okullarımızın hizmetli ,temizlik hizmetleri, güvenlik sorunları devam ediyor. Okullara öğrenci başına Bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. Özellikle ilköğretimlerin hizmetli , memur sıkıntıları çözülmelidir. Avrupa’da “Yüzyılın Pedagojik Yanlışı” diye adlandırılan, bilimsel verilerin iddiaları doğruladığı bir yanlışa herkesi mahkûm eden Karma Eğitim mecburiyetine son verilmelidir. Milleti Eğitimin yaptığı sınavlarda öğretmenlere uygulanan sınav ücreti adaletsizliği son bulmalıdır. Öğrencilerin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğindeki Sınırlama Kaldırılmalıdır. Okullarımızda kız öğrencilere uygulanan çağdışı başörtüsü yasağı son bulmalıdır. Bakanlık, hiçbir öğrencinin inanç özgürlüğünü kısıtlamamalı, yönetmelikteki sınırlamayı kaldırarak, kız öğrencilerin haklarını toptan iade etmelidir. Kamuda Kılık ve Kıyafet serbestliğinde erkekler de göz önünde bulundurulmalıdır. Müfredat ve ders kitapları baştan sona yeniden gözden geçirilmeli maneviyatı önemseyen bir ekip tarafından yeniden yazılmalıdır. Tezli yüksek lisans yapanların açtıkları on binlerce dava yerel mahkemelerde öğretmenlerin lehine sonuçlanmış, daha sonra ise Danıştay bu kararı öğretmenlerin aleyhine olacak şekilde reddetmiştir. Şu anda on binlerce öğretmen mağdur durumdadır. On binlerce davanın açılmasına neden olan sorun acilen çözülmelidir. Erzurum da ortaöğretimdeki kız ve erkek öğrencilerin yaşadığı yurt sorunu çözülmelidir. Kız İmam hatip lisesinin yurdu mutlaka yapılmalıdır. Tüm ilçelerden gelen öğrencilere hitap edecek yatılı İmam Hatip Kız okulu açılmasını tüm halkımız bekliyor." CİHAN

Yorumlar