Eğitimciler iş bırakıp meydanlarda halay çekti

Hükümetin, dershanelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısına ülke genelinde tepkiler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimciler iş bırakıp meydanlarda halay çekti

Hükümetin, dershanelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısına ülke genelinde tepkiler sürüyor. Bursa’da, iş bırakan eğitimciler meydanlara inerek, tasarıya tepki gösterdi. Şehreküstü Meydanı’nda toplanan binlerce eğitimci, halay çekip, slogan atarak tasarıyı protesto etti.

Öğle saatlerinde şehrin farklı noktalarından yürüyüşe geçen KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyesi yüzlerce memur, Şehreküstü Meydanı’nda toplandı. Sloganlar atarak, yolsuzluk operasyonu sonrası gündeme gelen ses kayıtlarını da protesto eden eğitimciler adına sendika yöneticileri birer konuşma yaptı. Konuşmalar öncesi Eğitim-Sen ile Eğitim-İş Sendikası yöneticileri arasında kısa süreli konuşma krizi yaşandı. İddiaya göre, Eğitim-Sen’li yöneticiler, Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona’nın konuşmasına izin vermedi. Devreye giren Türk Eğitim-Sen yöneticileri, Özkan Rona’nın selamlama konuşması yapması gerektiğini söyleyince kriz çözüldü.
Eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bugün, Türk memurunu köleleştiren devlet memuru yerine hükümet cariyesi uygulamasını getirecek olan ucube yasa tasarısının geldiği yere geri göndermek için iş bıraktık. Kamu çalışanlarını zenciler ve beyazlar olarak ayıran, yandaş olmayanlara darbe dönemlerini hatırlatan baskıları layık gören zihniyete dur demek için iş bıraktık. Bugün milletin malını, yetimin hakkını deveyi hamuduyla götürürcesine kıtlıktan çıkmış gibi yangından mal kaçırır gibi çalanlara artık yeter demek için iş bıraktık.” dedi.

Eğitim-İş Sendika Başkanı Özkan Rona da, yolsuzluk operasyonunda her şeyin kamuoyunun takdirine sunulduğunu söyledi. Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Atakan Erdağı da yasa tasarısıyla eğitimcilerin iş garantisinin bitirildiğine, 100 bin okul idarecesinin görevden alınacağını öne sürdü. Konuşmaların ardından memurlar, türküler eşliğinde halay çekti.
CİHAN

Yorumlar