Eğitim-Sen'nden bütçe görüşmelerine protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) Eğitim-Sen üyeleri, Samsun Bafra’da iş bırakarak bütçe görüşmelerini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim-Sen'nden bütçe görüşmelerine protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) Eğitim-Sen üyeleri, Samsun Bafra’da iş bırakarak bütçe görüşmelerini protesto etti.

Bafra Eğitim-Sen binasında toplanan Eğitim-Sen üyeleri yazılı bir basın açıklaması yaptı. Eğitim- Sen Başkanı Tacettin Koca yaptığı açıklamada, “Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz. Bütçeden hakkımızı istiyoruz.” dedi.
Koca, açıklamasında şunları ifade etti: "Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bugün bir kez daha emek için, halk için bütçe demeye geldik. Bizler, Her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları olduk. Ülkeyi 11 yıldır fitne fesatla yöneten AKP dilediği gibi kaynakları topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor. KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi işkollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Koca, bütçeden genel taleplerini ise şöyle sıraladı: "Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını. Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını.
Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini. Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını. Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini.
Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlandığı." CİHAN

Yorumlar