Eğitim köydeki kadınların ayağına götürülüyor

Yaşamlarını köyde sürdüren kadınlara yönelik gerçekleştirilen 'Yetişkin Eğitimi Projesi' Kocalar ve Binatlı köyleri’nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim köydeki kadınların ayağına götürülüyor

Yaşamlarını köyde sürdüren kadınlara yönelik gerçekleştirilen 'Yetişkin Eğitimi Projesi' Kocalar ve Binatlı köyleri’nde başladı.

Hedef grubu yetişkinler olan projede, hızla gelişen bilgi çağında değişime ayak uydurabilmek için bilgilerin güncellenerek, bilgiye erişimi güç olan dezavantajlı konumdaki yetişkinleri ve özellikle kadınları güçlü ve donanımlı kılmak hedeflenmektedir.

Batman Milli Eğitim Müdürlülüğü, köylerde yetişkin bayanlara yönelik “Yetişkin Eğitim Projesini” hayata geçirdi. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın öncülüğünde Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Osman Veysel Özdaş’ın koordinatörlüğünde Batman merkeze bağlı tüm köylerde yaşayan yetişkin bayanlara proje kapsamında ulaşılmak amaçlanıyor. Yetişkin Eğitim Projesi Batman merkeze bağlı Kocalar ve Binatlı köylerinde başladı. Proje kapsamında Batman Merkez’e bağlı köylerde yaşayan yaklaşık 3 bin 700 bayana eğitim verilmesi hedefleniyor.

Yetişkin Eğitim Projesi kapsamında gerçekleşen seminerler ile ilgili kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, bu çalışmanın temelde bir farkındalık yaratma projesi olduğunu söyledi. Hedef grubu yetişkinler olan projenin amacının, hayat boyu öğrenmenin bir kültür anlayışıyla toplumumuza yerleşmesi ve her bireyin farklılık gözetilmeden hayat boyu öğrenmenin bir parçası olmasının gelişen Türkiye için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Akboğa, projenin toplam 37 köyde uygulanacağını belirterek, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar