Eğitim-İş'ten yolsuzluğa tepki eylemi: Başbakan istifa etmeli

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanılan gelişmelere karşı ülke genelindeki protestolar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim-İş'ten yolsuzluğa tepki eylemi: Başbakan istifa etmeli

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanılan gelişmelere karşı ülke genelindeki protestolar sürüyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyesi bir grup, Şehreküstü Meydanı'nda düzenledikleri eylemde, operasyon sonrası yaşanılan görevden almalar protesto etti.

Öğlen saatlerinde Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Eğitim-İş üyesi bir grup hükümet aleyhine slogan attı. Ellerindeki dövizlerle operasyon sonrası yaşanılanlara tepki gösteren grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkilerin teker teker ortaya döküldüğünü belirterek, "Başbakan nafile bir çabayla yolsuzlukların üzerini örterek soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır. Üç bakanın istifasının ardından, kabine değişikliği gerçekleştirilmiş, yenileme görüntüsü adı altında tam anlamıyla savaş ve mutlak itaat kabinesi oluşturulmuştur. Kendi bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Ancak Başbakan bilmelidir ki; artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez, artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir. Başbakan’ın derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur. AKP’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya kalmasının ardında her ne kadar Cemaat-AKP çekişmesi var gibi gösteriliyor olsa da aslında bu yaşananlar vahşi kapitalizmin hizmetkarı olan AKP hükümetinin neo-liberal politikalarının sebep olduğu kokuşmuşluğun kaçınılmaz sonucudur. Bu aldatmacalar ülkemizin kaynaklarının uluslararası sermayeye peşkeş çekildiği gerçeğini örtemez." diye konuştu.

Sebebi ne olursa olsun ortada çok büyük bir pisliğin olduğuna dair kimsenin kuşkusu olmadığını öne süren Özkan Rona, garip gurebanın tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunma iddiasında olan AKP iktidarının ortaya çıkan rüşvet, talan ve yolsuzlukların altında kaldığını dile getirdi. Operasyonların başladığı günden beri, operasyonları yürüten binlerce emniyet görevlisinin görevden alınmasının yanlışlığına dikkat çeken Rona şunları kaydetti: "Bunun yurt geneline yayılması, çıkarılan Adli Kolluk Yönetmeliği ile yargının adeta yürütmenin emrine sokulması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun adalet Bakanı'nın kontrolüne sokulmaya çalışılması ve böylece savcıların görevini yapamaz hale getirilmeye çalışılması, suçüstü yakalanmanın telaşıdır. Haklarında soruşturma başlatılan ve aralarında Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının da bulunduğu kişilerin gözaltına alınması için hareket geçmesi istenen emniyet güçlerinin savcının talimatına uymaması ve ardından savcının görevden alınması da tam bir hukuk tanımazlıktır. Soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet mensuplarına operasyon düzenleyerek olayın üzerini örtmeye çalışmak, Başbakan’ı ve AKP’yi çok daha karanlık bir aşamaya taşıyacak, soruşturmanın kendilerine ulaşmasını engellemeyecektir. Bu skandalın her aşamasının içerisinde olduğuna inandığımız Başbakan ve çevresi oluşturdukları bu yolsuzluk bataklığının içerisinde boğulacaktır. Bu gelişmeler karşısında emekçilerden yana olan güçlerin Cemaat-AKP kavgası deyip sessiz kalması doğru bir tavır olmayacaktır."
CİHAN

Yorumlar