Eğitim camiası ve STK'lar Erzurum'daki öğretmenlere saldırıyı kınadı

Erzurum'da veli ziyaretine giderken 5 kişi tarafından darp edilen öğretmenlere yönelik saldırı eğitim camiasında infiale neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Eğitim camiası ve STK'lar Erzurum'daki öğretmenlere saldırıyı kınadı

Erzurum'da veli ziyaretine giderken 5 kişi tarafından darp edilen öğretmenlere yönelik saldırı eğitim camiasında infiale neden oldu. Eğitimci STK'lar, nefret söylemlerinin şiddete dönüşmesini kınadıklarını açıkladı.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde YGS öncesi veli ziyaretinde bulunmak isteyen dershane öğretmenleri Ramazan Kocabaş ile Salim Bektaş, öğrencilerinin yanında tehdit edilmiş ve darp edilmişti. Öğretmenlere saldırı olayı ilçede ve Erzurum'da tepkiye neden oldu. Eğitimciler öğretmenlere saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı nefretle tel'in ettiklerin dile getiren STK temsilcileri ve ilçe sakinleri, "Öğretmenlere uzanan eller kırılsın. Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz. Siyasilerin nefret söylemleri sonucunda bu saldırıların yaşanması düşündürücü." dediler.

'ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ'

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, kavga, şiddet ötekileştirme, tehditin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtip, "Bu asla Türkiye'ye yakışmayacak bir durum. Bu ülkede kardeşlik, birlik, beraberlik olması gerekir. İnsanları ötekileştirilerek, veya kavganın içine sürükleyerek, tehdit veya şiddet uygulanarak öğretmenleri susturmak bence çok yanlış bir şey. Hele de eğitim camiasında, kaldırılan her eli, yumruğu şiddetli kınıyoruz, tepki gösteriyoruz. Kimden gelirse gelsin ne amaçla olursa olsun kabul edilir bir durum değil. Saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz." dedi.

'NEFRET SÖYLEMLERİNDEN UZAK DURULMALI'

Anadolu Eğitimciler Derneği Başkanı Abdullah Liman ise Karayazı'da öğretmenlere karşı siyasi saldırı yapıldığını vurgulayıp, "Emekleri, gayretleri sadece öğrencileri yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimize karşı yapılmış olan saldırıyı Erzurum ve dernek olarak kınıyoruz. Toplumu kutuplaştıracak nefret söylemlerinden uzak durulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimize yapılan bu çirkin saldırı nefretle kınadığımızı ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'ERZURUMLULAR İÇİN YÜZ KARASI BİR OLAY'

Karayazı eski belediye başkanlarından ve Saadet Partisi(SP) Belediye başkan adayı Sedat Karaduman da öğretmenlere saldırı olayını eğitim camiasına yapıldığını ve bunun da ilçede üzüntüye neden olduğunu dile getirdi. Saldırının nedenini çok iyi bildiğini dile getiren Karaduman, “Resmen öküzün altında buzağı arıyorlar. Erzurumlular için yüz karası bir olay. Eğitim camiasına karşı işlenen bu çirkin eylemi kabul edemeyiz. Bu memlekette ‘birileri gezer, birileri gezemez’ diye bir durum yok. AKP’nin, devletin seyirci kaldığı bölgede PKK’lılar cirit atıyor. Jandarmalar köylere giremez oldu. Eğitim camiası düşman; kurşun sıkanlar memleketin sahibi oldu. Saldırganların ne olduğunu, dağda kaç tane PKK’lı yakınları olduğunu devlet çok iyi biliyor. Milletin gözünün içine baka baka sihirbazı oynuyorlar. Kimse elini vicdanına koyup düşünmüyor. Bu camiaya kışkırtmayı AKP’liler yapıyor. Erzurumlular adına üzülüyoruz. Artık TV bile seyredemez olduk. Dışarıda muhafazakar diye bilinen Erzurumlunun İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sözleri karşısında sessiz kalması tarihe kara bir leke olarak geçti. Bunların yaptıklarını, aklı selimin savunması kesinlikle mümkün değildir. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu sürece bu tür sıkıntılardan kurtulmamız da biraz zor görünüyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar