Eğirdir’de 21 Köy yolu imece usulü parke taşı ile döşendi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 21 köyün yolu köylülerin bir araya gelip el birliği vermesiyle parke taşı döşendi.

Google Haberlere Abone ol
Eğirdir’de 21 Köy yolu imece usulü parke taşı ile döşendi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 21 köyün yolu köylülerin bir araya gelip el birliği vermesiyle parke taşı döşendi.
Masrafları Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanan 21 köy yolu 600 bin TL’ye mal oldu. Köy içindeki yollara 1milyon 300 bin adet parke taşının döşenmesiyle köylüler çamurdan kurtuldu.

Devlet vatandaş işbirliği içerisinde köylere hizmet götürdüklerini söyleyen Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Her köy kendi yoluna imece usulü parke taşı döşedi. Hatta Akbelenli köyü muhtarı taş döşeme işleminin gerçekleşeceği sıralarda rahatsız olduğu için diğer köylüler birleşerek Akbelenli köyümüzün de yollarına parke taşı döşediler.” dedi.

Muhtarlardan gelen talepleri dikkate alarak çalışma yaptıklarını belirten Dr. Yalçın Yılmaz, köylerin alt- üst yapı, içme suyu, yol, park gibi ihtiyaçlarını belirlediklerini ve bu ihtiyaçları gidermek amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.
Eğirdir’de 24 köye oyun parkı yaptıklarını da belirten Yılmaz, “2013 yılında 16 köye 16 adet yeni çocuk parkı yaptık. 15 köye yapılan parkların masrafını köylülerin sahip çıkması adına yüzde 70’ini Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yüzde 30’unu ise köy halkı tarafından karşılayarak köylerimizin istifadesine sunduk.” ifadelerini kullandı.

2013 yılında 21 köye 1 milyon 300 bin TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Yılmaz, 2014 yılında ise bütçelerinin 2 milyon 100 bin TL tutarını muhtarlar ile görüşerek köylerin alt yapı ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için kullanacaklarını vurguladı. CİHAN

Yorumlar