"Egemen Bağış tüm Müslümanları rencide etti, derhal özür dilemeli"

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın Kur'an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçerek tüm Müslümanları rencide ettiğini belirterek, "Bağış, çıkıp derhal özür dilemeli.

Google Haberlere Abone ol
"Egemen Bağış tüm Müslümanları rencide etti, derhal özür dilemeli"

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın Kur'an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçerek tüm Müslümanları rencide ettiğini belirterek, "Bağış, çıkıp derhal özür dilemeli." dedi.

Kıyak, ilk duyduklarında Bağış’ın söylediklerine inanamadıklarını ifade ederek, halen büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içerisinde olduklarını vurguladı. Dindar görünen, sosyal medyada dini içerikli mesajlar atan, Kur’an-ı Kerim’den ayetleri paylaşan Bağış’ın ayetlerle dalga geçen sözlerinin asla kabul edilemez olduğunu dile getirerek, "Bakara süresi için ‘Makara’ tabiri kullanması inanılır gibi değil. Halkın dini değerler ve inançlarına en çok saygı göstermesi gerekenlerin başında siyasetçiler gelir. Hele hele kendini dindar gösteren Bağış’ın bir gazeteci ile birlikte ayetlerle alay etmesi bizi şoke etti. İnsanlar ya olduğu gibi görünmeli yada göründüğü gibi olmalı." diye konuştu.

"TOPLUMDAN ÖZÜR DİLESİN"

Bağış’ın bir an önce çıkıp toplumdan özür dilemesi gerektiğinin altını çizen Kıyak, "Halkın dini değerleriyle alay etmek ne insanlığa, ne inançlara saygıya, ne de demokrasiye sığar. Çok büyük bir günah işlemiş, hata yapmıştır. Ancak en azından toplum karşısına çıkıp derhal, zaman kaybetmeden özür dileme erdemi göstermesi gerekir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar