Edirne'ye şehit ateşi düştü

Ağrı'da cinnet geçiren askerin vurduğu 3 kişiden biri olan Piy. Er Akın Buluş'un Edirne'nin Keşan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'ye şehit ateşi düştü

Ağrı Doğubeyazıt’ta dün saat 23.00 civarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nda meydana gelen olayda, cinnet geçiren bir asker 3 arkadaşını vurdu. Askerlerden 23 yaşındaki Piy. Er Akın Buluş’un, Edirne’nin Keşan ilçesinde Yenimescit Mahallesi Talih Sokak’ta olan baba ocağına şehit ateşi düştü. Sabahın erken saatlerinde şehidin baba ocağına gelen askerler, kederli haberi aileye verdi. Şehidin babası Hakkı ve Annesi Zekiye Buluş için askeri ambulans hazır bekletildi. Acılı haberi piyasa aile yakınları ve komşuları kısa zaman arasında şehit evine gelirken, Keşan Belediyesi sebebi ile şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

1994/1 şekilde yurtsal vazifesini yapmaya giden Akın Buluş’un 2’si kız, 1’erkek olmak üzere 3 kardeşinin de olduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının peşinden Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da şehit evine gelerek, kederli ailenin beraberinde bulundu.

Şehit Piyade Er Akın Buluş’un 10 gün sonra terhis olabileceği öğrenilirken, askerlikten sonra ise Uzman Çavuş şekilde askeriyede kalmak istediği öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar