Edirne'de şehit düşen polisin babası: Oğlum seni böyle mi götürecektik

Edirne’de şehit düşen polis memuru Hüseyin İmrağ’ın cenazesinin arkasında yürüyen acılı baba Enver İmrağ, “Oğlum seni böyle mi götürecektik” sözleriyle yürekleri burktu.Merkez Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi üzerinde iki...

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de şehit düşen polisin babası: Oğlum seni böyle mi götürecektik

Edirne’de şehit düşen polis memuru Hüseyin İmrağ’ın cenazesinin arkasında yürüyen acılı baba Enver İmrağ, “Oğlum seni böyle mi götürecektik” sözleriyle yürekleri burktu.

Merkez Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Caddesi üzerinde iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

Olaya müdahale eden Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde görevli 3 yıllık polis memuru Hüseyin İmrağ kalbinden aldığı kurşunla ağır yaralandı.

Edirne Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan 33 yaşındaki genç polis yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edirne’yi yasa boğan olayın ardından şehit polis için Edirne Valiliği önünde bir tören düzenlendi.

Törene Hüseyin İmrağ’ın annesi Fatma, babası Enver ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda Araç Muayene Memuru olarak görev yapan eşi Hüsna İmrağ başta olmak üzere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı.

Cenaze aracı saat 11:00 sıralarında valilik bahçesine geldi. Meslektaşlarının omuzlarında alana getirilen cenaze Vali, Emniyet Müdürü bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, polisin, halkın can ve mal güvenliğini, huzurunu temin etmek için var olduğunu söyledi.

Polis ve askerin gerektiğinde halkı için kendi canını feda etmeye hazır olduğunu kaydeden Vali Şahin, “İşte bu değerli kardeşimiz, şehidimiz böyle bir mafya karşılaşmasında canını ortaya koyarak şehit olmuştur. Bu ölüm bizim için büyük bir ibrettir. Her zaman kişinin bu ölüme hazır olması lazım. Ama bu şekildeki ölümler insana hüznü çok daha artırmaktadır. Görevimin ilk gününde böyle bir olayla karşılaşmak çok üzücü. Ama takdir-i ilahi budur ki, bu gerçekleşti.” dedi.

Olayın bir terör ve siyasi yönünün olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Şahin, “Ama bu huzurlu kente başka ülkelerin vatandaşlarının gelip burada huzur bozmasına da asla taviz vermeyeceğiz. Zaten tamamına yakını yakalanmıştır. Onlar cezasını bulacaktır. Ama olan o hüzünlü, ateşin düştüğü yer olan ailesine oluyor.” diye konuştu.

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise dün saat 13:45 sıralarında karşılıkla kavga ile başlayan ve müsamereye dönüşen iki gruba müdahale eden polisin Hüseyin İmrağ’ın göğsünden aldığı mermi ile Edirne Devlet Hastanesi’nde acilen ameliyata alındığını ifade etti.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memurunun şehit olduğunu kaydeden Baştuğ, “Daha yeni şehit verdiğimiz Ertan Nezihi Turan kardeşimizi kaybetmenin acısı içimizde taze iken meydana gelen bu olay hepimizi derinden üzmüştür.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin cenazesi polis mangasının omuzlarında cenaze aracına alındı.

Annesi, babası ve hamile eşi cenaze aracının arkasında yerini aldı.

Polislerin yardımıyla ayakta duran şehidin yakınları yüzlerce kişi ile birlikte cenazeye Ziraat Bankası kavşağına kadar eşlik etti.

Cenaze aracının arkasında acısını dile getiren babanın sözleri yürek burktu.

Şehit polisin cenazesi defnedilmek üzere karayolu ile memleketi İzmir’e gönderildi.

CİHAN

Yorumlar