Edirne’de 57 bin 726 öğrenci karne sevinci yaşadı

Edirne’de bulunan 291 okuldan 57 bin 726 öğrenci bugün karne sevinci yaşadı.2013-2014 Eğitim ve Öğretim dönemi sona erdi. Yıl boyuncu büyük emek harcayarak dönem sonuna ulaşan öğrenciler emeğinin karşılığını karnelerde gördü.Sabah...

Google Haberlere Abone ol
Edirne’de 57 bin 726 öğrenci karne sevinci yaşadı

Edirne’de bulunan 291 okuldan 57 bin 726 öğrenci bugün karne sevinci yaşadı.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim dönemi sona erdi. Yıl boyuncu büyük emek harcayarak dönem sonuna ulaşan öğrenciler emeğinin karşılığını karnelerde gördü.

Sabah saatlerinde öğrenciler son kez okullarının yolunu tuttu. Aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler saat 10:00 öğretmenlerinden karnelerini aldı.

Karnelerini alan öğrencilerden notları iyi olanlar sevindi, kötü olanlar ise üzüldü.

Karnelerin alınmasından sonra diğer arkadaşlarıyla birlikte son kez görüşen öğrenciler okul önlerinde düzenlenen törenlerin ardından 3 aylık tatillerini geçirmek üzere evlerine gitti.

Edirne’de merkezde Yeni İmaret Mahallesi’nde bulunan Mithatpaşa İlkokulu’ndaki karne dağıtım programına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan katıldı.

Davul zurna eşliğinde okulun bahçesine giriş yapan Vali Şahin, okul idarecileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Ardından davul zurna ekibinin Kırkpınar marşı eşliğinde oynanan halk oyunları gösterisini izleyen valileri, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

Vali daha sonra ilkokulun birinci ve ikinci sınıflarında öğrencilere karne ve hediyeler dağıttı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden vali onlara çeşitli sorular yöneltti.

Öğrencilerin verdiği doğal cevaplar programa katılanları güldürdü.

Programda açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bugün tüm Türkiye’de 20 milyon yakın öğrencinin karnesini aldığını söyledi.

Edirne’de 291 okulda 57 bin 726 öğrencinin karne aldığını ifade eden Şahin, bunun da büyük bir rakam olduğunu kaydetti.

Edirne’deki toplam öğrencilerden 13 bin tanesinin teşekkür, onur, başarı, üstün başarı belgesi aldığını dile getiren Şahin, “Edirne’de öğrenciler başarılıdır. İnşallah üniversiteye girişte de bu başarılarını sürdürürler.” dedi.

Başarısız olan öğrencilerin ailelerine seslenen Edirne Valisi şunları söyledi: “Sakın ha! Onlara yan gözle dahi bakmasınlar. Çünkü bu dönem başarısız olan kişi gelecek dönemlerde daha da başarılı olur. Microsoft’un kurucusu Bill Gate liseyi zor bitirdi. Ama dünyanın en zengin insan oldu. Babası onun bir üniversite bitirmesini istemiş. Ama ancak üniversiteyi babasının ölümünden sonra bitirebilmiştir. Yani böyle çocuğu sınıfta başarılı olamadı diye bu çocuğu tutup da ilişiği kesmek doğru değildir. Bugün başarısız olan yarın mutlaka başarılı olacaktır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar