Edirne İmam-Hatip'in Temeli Atıldı

Edirne’de hayırsever bir işadamı tarafından yapılacak olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin temeli atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne İmam-Hatip'in Temeli Atıldı

Temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, millet olarak ilk emri “Oku” olan bir medeniyetin mensubu olduklarını söyledi.
İlmin olmadığı yerde medeniyetten söz edilemeyeceğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Geleceğe umutla ve güvenle bakabilmemiz için çocuklarımıza ve nesillerimize ilmi daha güçlü ve daha bilimsel sunmalıyız. Milli ve manevi değerlerin bir bütün olarak verilebileceği ilim yuvalarını güçlendirmeliyiz. Bu anlamda da Edirne'mize çok değerli dostum hayırsever ve sosyal sorumluluk projesi gereği Akmercan Ailesi'nin değerli yönetim kurulu başkanı Cemal kardeşimin Malatya'da yaptırdığı okulun açılışına beni davet etmişti. Son derece modern ve güzel bir okul yaptırmış ve dedim ki, ‘Bir benzerini de Edirne'ye yapmamız lazım’ O da hiç "Hayır" demedi ve güzel duygularını iyi niyetini Edirne'ye yansıttı. Ben sizler ve şahsım adına Ak mercan Ailesi'ne teşekkür ediyorum.”

Ak Mercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi olması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, “Çünkü Bosna, Kosova, Makedonya'dan bazı evlatlarımız var ki yalnız Boşnakça, Arnavutça, Bulgarca biliyor. Onların dillerini de geliştirebilecekleri bu konsepte eğitim alabilecekleri bir yapıya kavuşturabilmeyi de inşallah Milli Eğitim Bakanımızla görüşerek ona bu fonksiyonu da yükleyecek bir noktaya taşımayı arzu ediyorum. Bize düşen gelecek kuşaklara ay yıldızlı bayrağın altında bu milletin evladı olmaktan onur ve gurur duyacakları bir gelecek bırakmayı inşallah rabbim bizlere nasip etsin. Kazasız belasız bu ilim yuvasının Edirne'mize ve Edirne'mizin geleceği için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan da aile olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini söyledi.
En çok önem verdikleri alanın eğitim olduğunu kaydeden Akmercan, “Bugün üçüncü okulumuzun temelini sayın bakanımızın seçim bölgesi Edirne'de atmaktayız. Bu okulun Edirne'ye yapılmasına Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu vesile olmuştur. Kendisi özellikle okulun bölgesel düzeyde hizmet vereceğini, tüm bölgeyi ilgilendireceğini söyleyerek Edirne'ye okulun yapılması konusunda bizleri teşvik etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dua edildi.
Protokol üyeleri ve Akmercan Şirketler Grubu temsilcilerinin butona basmasıyla birlikte inşat ilk harç bırakıldı.

Yorumlar