Eczacılar Odası Başkanı Özkan: İlaçları çöpe atmayın

Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, çöpe atılan ilaçların hem doğaya hem insan sağlığına büyük zarar verdiğini söyledi. Başkan Özkan, Genel Sekreter Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yönetim kurulu üyeleri Sühendan Toksöz, Erdem Kızıltepe,...

Google Haberlere Abone ol
Eczacılar Odası Başkanı Özkan: İlaçları çöpe atmayın

Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, çöpe atılan ilaçların hem doğaya hem insan sağlığına büyük zarar verdiğini söyledi.

Başkan Özkan, Genel Sekreter Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yönetim kurulu üyeleri Sühendan Toksöz, Erdem Kızıltepe, Tuba Deveci, Fatih Berktaş, Betül Taştepe, Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti. Adana’ya yeni atanan Vali Mustafa Büyük’e nezaket ziyaretinde bulunarak eczaneler ve faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Ersun Özkan, “Eczanelerimiz tıbbi atık üretmiyor. Süresi geçmiş ilaçları Adana’da bırakacağımız hiçbir yer yok. İstanbul’dan tehlikeli atık imha ruhsatlı, yetkin bir firma ile anlaşıp imha ettiriyoruz. Hedefimiz, evlerdeki süresi geçmiş ilaçları toparlamak. Evlerde çöpe atılan ilaçlar doğaya, suya karışıyor. İnsan sağlığına da zarar veriyor. Bunu da önlemiş olacağız.” dedi.

Adana’da 654 eczane bulunduğunu belirten Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, “Bu eczanelerin 273’ü Seyhan ilçemizde, 113’ü Yüreğir’de, 102’si Çukurova’da, 30’u Sarıçam’da, 48’i Ceyhan’da, 44’ü Kozan’da olmak suretiyle 4 merkez ilçemizde toplam 518 eczanemiz bulunmaktadır. 850 civarında da eczacımız çalışmaktadır. Sağlık Müdürlüğümüzde ilaç ve ilaçla ilgili sıkıntı çıktığında bir gün içerisinde çözüyoruz. Sosyal sorumluluk olarak Suriyeliler için bir konteyner satın alıp, personeli ile birlikte ilaç temini için kampta kalanlara yardımcı oluyoruz. Adana’daki vatandaşlarımızın nöbetçi eczanelere rahat ulaşabilmeleri için totemler yaptırdık. Yeni projemiz, hastanelerin acil servislerine bir ekran yerleştireceğiz. Hastaların bu ekran ile nöbetçi eczanelerin harita bilgilerine kadar kolaylaştırıcı bilgilere ulaşarak ilaca kolay ulaşmalarını sağlayacağız. Onkoloji hastalarının ilaçları için üç büyük hastaneye danışma merkezleri kurduk. 3-4 personelimiz çalışıyor. Hastalar bu merkezlerden ilaçlarını rahatlıkla alabilmekteler. Elimizden geldiğince ilaç hizmetinin aksamamasına çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Meslek kuruluşlarının hepsinin önemli olduğunu ancak eczacıların sağlıkla ilgili hayati konularda faaliyet göstermesi nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu aktaran Adana Valisi Mustafa Büyük ise “Bizim görevlerimiz de bu kamu hizmetlerinin yürütülmesi sırasında gerekli diyalogu, işbirliğini, dayanışmayı sağlayarak kamudan, vatandaştan gelen talepleri sizlerle paylaşıp, uygun bir sonuç, işe uygun bir netice elde edebilmektir. Temsil ettiğiniz meslektaşlarınızın meselelerini hem siz aktaracaksınız hem biz aktaracağız. Karşılıklı çözüm ulaştırmaya, çözüm bulmaya çalışacağız. İnşallah çeşitli vesilelerle işbirliğimiz devam eder.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar