E-5'i kapantan servisçiler trafiği felç etti

Çağlayan'da taksi ve dolmuşçular gibi plaka isteyen minibüsçüler E-5 Karayolu’nu trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol
E-5'i kapantan servisçiler trafiği felç etti

Çağlayan'da taksi ve dolmuşçular gibi plaka isteyen minibüsçüler E-5 Karayolu’nu trafiğe kapattı. Uzun bir süre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı bekleyen minibüsçüler, kendilerine Trafik Şube Müdürü ve İstanbul Valisi ile görüşme sözü verilmesinin ardından eylemi sonlandırdı. Eylem sırasında E-5'te trafik felç oldu.

İstanbul’da servis minibüsçülüğü yapan yaklaşık 200 kişi, kendilerine taksi ve dolmuşçular gibi plaka verilmediği gerekçesiyle E-5 Karayolu Ankara istikameti Çağlayan mevkisinde eylem yaptı.

Kısa bir süre ilerleyen sürücüler kontak kapattı. Ellerinde pankartlarla yola inen sürücüler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın gelmesini istedi. Minibüsçüler 3 şeritli yolun iki şeridini kapatırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Araç kuyruğu Çağlayan'dan Şirinevler'e kadar uzadı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri minibüsçüleri eylemlerini sonlandırmaları için ikna etmeye çalıştı. Trafik polisleri eylem yapan minibüsçülerin plakalarını tespit etti. Yaklaşık 2 saat eylemlerini sürdüren minibüsçüler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Trafik Şube Müdürü ile görüşme randevusu aldıktan sonra eylemlerine son verdi. Eylemcilerin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile de görüşeceği öğrenildi. Plakalarının cezai işlem için polisler tarafından alındığını öğrenen minibüsçüler kendilerine ceza yazılmamasını istedi.

Kendilerinin korsan konumuna düştüğünü belirten servis minibüsü işi yapan Remzi Öner, “Bir yasa düzenlediler. Bize ‘Bir yasa çıkana kadar, bu yasa geçerli olur.’ dediler. Bizim arkadaşlarımız ceza yiyor, araçlarımızı bağlıyorlar. Taksiciler için bir korsan yasası çıkardılar. Ancak bizim için yasa çıkarmadılar. Bu insanların haklarını vermezseniz, daha da ileri giderler. Sadece hakkımızı istiyoruz.” dedi.

Servis minibüslerine plaka istediklerini kaydeden şoför Selim Sezer ise, “İstanbul haricinde, Türkiye’nin 27 ilinde plakalar donduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğumuz zaman ‘Sizin böyle bir hakkınız yok.’ diyorlar.” diye konuştu.

Minibüsçüler eylemlerine son verince trafik bir nebze olsun rahatladı.

CİHAN

Yorumlar