Düzce'deki öğrenci yurdunun kapatılma kararı, mahkemeden döndü

Düzce’de, AK Parti İl Başkanı ve meclis üyeleri tarafından gece yarısı basılan meslek yüksek okulu öğrencilerinin kaldığı Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun 1 ay süreyle kapatılması kararı, mahkemeden döndü.

Google Haberlere Abone ol
Düzce'deki öğrenci yurdunun kapatılma kararı, mahkemeden döndü

Düzce’de, AK Parti İl Başkanı ve meclis üyeleri tarafından gece yarısı basılan meslek yüksek okulu öğrencilerinin kaldığı Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun 1 ay süreyle kapatılması kararı, mahkemeden döndü. Sakarya 1.İdare Mahkemesi, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve Valilik oluruyla barınma ve beslenme konusundaki eksiklikler gerekçesiyle 17 Mart tarihi itibariyle kapatılan yurt ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yurdun avukatı Teoman Yaman, Sakarya 1.İdare Mahkemesi’ne başvurarak, kapatma kararının anayasaya, yasalara, uluslararası hukuka, ‘hukuk güvenliği ve teminatı’ ilkesinin yanı sıra yetki ve şekil yönlerinden yasalara aykırı olduğunu gerekçesiyle Yürütmeyi Durdurma ve İptal talebinde bulunmuştu. Yaman, ayrıca kapatılma kararının hem yurt hem de öğrenciler için telafisi imkansız zarar meydana getireceğini belirtmişti. Talebi görüşen Sakarya 1.İdare Mahkemesi heyeti, talebi yerinde görerek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme savunma için valiliğe 30 gün süre verdi.

Yurtta kalan iki öğrenci arasındaki tartışmayı fırsat bilen AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, meclis üyesi Cahit Aydın ve Hasan Küçük Öze, 3 Mart gece yarısı meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nu basarak bazı öğrencilere Hizmet Hareketi aleyhine eylem yaptırmıştı. AKP yetkilileri, ayrıca iki öğrenciyi yurttan beraberinde götürmüş, diğer öğrencileri ise yurttan ayrılmaları konusunda teşvik etmişti. Yurt yetkilileri de il başkanı ve meclis üyeleri hakkında işyeri ve konut dokunulmazlığı ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar