Dürüm gaspından yargılanan sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası

Adana’da bir kebapçıdan parasını ödemeden üç kez döner alıp, sahiplerine saldırdığı iddiasıyla yargılanan E.T. (17) 1 yıl 8 ay hapse mahkûm oldu. 6 Mart 2013'te merkez Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi'ndeki dönerci S.K. ve babası...

Google Haberlere Abone ol
Dürüm gaspından yargılanan sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası

Adana’da bir kebapçıdan parasını ödemeden üç kez döner alıp, sahiplerine saldırdığı iddiasıyla yargılanan E.T. (17) 1 yıl 8 ay hapse mahkûm oldu.

6 Mart 2013'te merkez Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi'ndeki dönerci S.K. ve babası V.K.dan dürüm döner gasp ettiği ileri sürülen E.T. Adana 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Olay günü aç ve biraz da alkollü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık E.T., iki döner yaptırdığını ve bunu yemeden arkadaşlarını ikram ettiğini söyledi. Üçüncü kez aynı dürümden istediğini ve işletme sahiplerinin ‘olmaz’ dediğini savunan E.T., 2 TL'ye döner yaptırırken işletme sahibi V.K.nın oğlu S.K ile tartıştığını kaydetti. Dayak yiyince arkadaşını çağırdığını ifade eden E.T., onun kavgayı ayırdığını ve yaralandığını dile getirdi. Polis gelince de kaçtığını anlatan E.T., müştekileri önceden tanıdığını ve bulaşıklarını yıkadığını anlatıp, son sözünde ‘pişman’ olduğunu vurguladı.

Kebapçı V.K. ise duruşmada sanıktan şikayetçi olmadı. E.T.’nin mahallenin çocuğu olduğunu ifade eden V.K., sanığın parası olmadığını söyleyip döner isteyince iki kez verdiklerini kaydetti. Üçüncü kez geldiğinde elinde E.T.nin elinde 2 TL’nin olduğunu açıklayan V.K., döneri hazırlarken tepsiyi karıştırınca kendisini uyardığını söyledi. Bu sırada oğlu S.K.nin sanığı kenara çekip “Ne yapmaya çalışıyorsun” diye sorduğunu bildiren V.K., onun oğluna kafa vurduğunu ve arkadaşını çağırıp kavga etmeye başladığını aktardı. Kavgaya kendisinin de karıştığını bir parmağının kesildiğini hatırlatan V.K., aracından silahını alarak havaya ateş edince şahısların kaçtığını kaydetti. Mahkeme heyeti, hakkında “nitelikli yağmaya teşebbüs, hakaret” suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan E.T.ye önce 12 yıl hapis cezası verdi. Gasp olayının teşebbüs aşamasında kalması, sanığın yaşının küçüklüğü ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirdi. Ceza Yargıtay’ca kesinleşirse sanık cezaevine girecek.

CİHAN

Yorumlar