‘Dursun Çavuş’ filmi ile Adıyaman ve Samsun kardeş şehir oldu

Martta vizyona girecek olan ‘Dursun Çavuş’ filmi ile valilikler harekete geçerek Samsun ve Adıyaman’ı kardeş şehir ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
‘Dursun Çavuş’ filmi ile Adıyaman ve Samsun kardeş şehir oldu

Martta vizyona girecek olan ‘Dursun Çavuş’ filmi ile valilikler harekete geçerek Samsun ve Adıyaman’ı kardeş şehir ilan etti. Adıyaman’da çekilen filmin oyuncu kadrosu da TÜYAP’ta düzenlenen fuara katılarak Adıyaman ve Samsun’un kardeşliğine destek verdi.

Yönetmenliğini Ali Engin’in, Yapımcılığını Ali Avcı’nın yaptığı ‘Dursun Çavuş’ sinema filmi 14 Mart’ta seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Filmin kadrosunda Turan Özdemir, Sinan Bengier, Umut Oğuz, Burçin Abdullah ve Oğuzhan Yıldız’ın başrolünü paylaştığı, Perihan Savaş, Seden Kızıltunç, Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Yunus Bülbül, Mahmut Hekimoğlu, Bülent Polat, Ali Tutal, Çetin Yeltekin ve Semra Sima gibi oyuncular bulunuyor.

Film kapsamında Adıyaman ve Samsun Valiliği'nin ortak karar proje hazırlayarak, Adıyaman ve Samsun’u kardeş şehir ilan ettiği ifade edildi. Bu kapsamda film oyuncular da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’teki Adıyaman ve Samsun standını ziyaret etti.

Filmin yapımcısı Ali Avcı, “Filmimiz bir seçim komedisi. 30 Mart’ta da yerel seçimler var. Belediye başkan adayları hem projelerini konuşacaklar hem de birbirlerini yenmek adına oy toplamak için değişik seçim propagandası yürütecekler. Bizim adayımız Dursun Çavuş da 1973 yılında aday olmuş birisi. Adayımız çok vehamete uğramış ama çok ütopik vaatleri var. Adıyaman’a deniz getireceğim, uçak getireceğim, tren getireceğim diye. Filmde 16 oyuncumuz var onun yanında bin 500 Adıyamanlı yerel oyuncu oynadı. Filmin tamamı Adıyaman’da çekildi.” dedi.

Belediye başkan adayı Dursun Çavuş ‘u canlandıran Turan Özdemir, “Temmuz’un sıcak günlerinde Adıyaman’a geldik. Çok yoğun bir ilgi gördük. Adıyamanlı arkadaşların desteğiyle de bu filmi çektik. Sıcaktı ve setler kalabalık oluyordu. İç çekimlerde de halkın desteğiyle karşılaştık. İlk defa Adıyaman’da film çekecektim. Ragıp Ersoy ile tanışıp Adıyaman şivesini kendinden öğrenmek istediğimi söyledim. Bu rolde kafama takılanları kendisine sormak istediğimi belirttim ve bana çok destek oldu. Dursun Çavuş’un hayatta kalan bütün arkadaşlarını da ziyaret ettim.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Sinan Bengier de, “Korkunç bir sıcak vardı ama çok keyifli bir çalışma oldu. Ekibimiz iyiydi. Hiç pürüz çıkmadı, Adıyaman ve belediye çok yardım etti. Canlandırdığım karakterin gerçek hayattaki İzmir’den çocukları, gelinleri geldi. Adam vefat etmiş Allah rahmet eylesin. Torunları dede diye bacağıma sarıldı. Babam senin kadar uzun boylu değil dediler. Ama oynadığımın doğru olduğunu söylediler, biraz tatlı aksi bir adammış.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar