Dünyanın en uzun 18 yaş altı kızı Rümeysa sertifikasını aldı

Dünyanın en uzun 18 yaş altı kızı Rümeysa Gelgi (17) Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğine dair sertifikasını aldı. 213,8 santimetre boyu ile 18 yaş altı dünyanın en uzun kızı unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gelgi'ye...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en uzun 18 yaş altı kızı Rümeysa sertifikasını aldı

Dünyanın en uzun 18 yaş altı kızı Rümeysa Gelgi (17) Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğine dair sertifikasını aldı.

213,8 santimetre boyu ile 18 yaş altı dünyanın en uzun kızı unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gelgi'ye sertifika teslimi için Safranbolu Misaki Milli Meydanı'nda tören düzenlendi. Gelgi'ye sertifikasını Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici verdi. Safiye – Haydar Gelgi çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi doğuştan genetik Weaver Sendromu rahatsızlığına sahip. Hızlı büyüme rahatsızlığı olarak da bilinen hastalık nedeniyle Rümeysa'nın boyu normalden fazla uzadı. Gelgi, bunun üzerinde 2012 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Gelgi, Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'nin değişik zamanlarda 3 kez yaptığı ölçümler sonunda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Resmi ölçümlere göre boyu 2 metre 13 santimetre 8 milimetre olan Gelgi, Safranbolu Misaki Milli Meydanı'nda düzenlenen törenle sertifikasını aldı. Kendi hazırladığı ve bebeklikten 17 yaşında kadar çeşitli fotoğraflardan oluşan slayt gösteriminden sonra Gelgi, kucağında 4 yaşındaki yeğeni ile sahneye geldi. Ardından Gelgi'ye Guinness Dünya Rekorlar Sertifikası verildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı konuşmada, Safranbolu’nun Dünya Miras Şehirleri Listesi'nde olması nedeniyle dünya tarafından tanındığını, şimdi artık bu rekor ile anılacağını belirtti.

Rümeysa Gelgi ise "Dünyanın en uzun boylu genç kızı unvanını aldığım için çok mutluyum. Özellikle aileme teşekkür ediyorum, onların desteği olmasaydı böyle bir girişimde bulunamazdım ve bu rekoru elde edemezdim. Bu gece beni seven, destekleyen ve tanıyan insanların burada olmasından çok mutluyum. Hedefim açıktan okuduğum liseyi bitirip üniversiteyi okumak." dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici ise Rümeysa'dan evvel 2 metre 8 santimetre boyu ile bir Taylandlı kıza ait olan bu rekorun artık Rümeysa'da olduğunu belirtti. Gemici, "Kendisini bu cesaretinden dolayı kutluyorum. Bütün başvurularını İngilizce olarak web sitemizden yaptı. Bu olayı başından sonuna kadar kendi getirdi. Sertifikasını takdim edeceğiz. Bu, Safranbolu için çok güzel ve anı dolu bir rekor olacak." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri programın sonunda cep telefonları ile Rümeysa Gelgi'nin fotoğrafını çekmek için yarıştı. Program, havai fişek gösterisi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar