Dünyanın elektronik ticareti Fethiye'de masaya yatırıldı

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası düzeyde elektronik ticaretini ve posta sektörünü...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın elektronik ticareti Fethiye'de masaya yatırıldı

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası düzeyde elektronik ticaretini ve posta sektörünü yaygınlaştırmasını konuşmak üzere 50 ülkeden 150 üst düzey katılımcı Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen 7'nci Uluslararası Posta Sempozyumu'na katıldı.

2008 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl Ölüdeniz Liberty Otel'de 7'ncisi gerçekleştirilen sempozyum 3 gün boyunca devam edecek. Sempozyuma UPU, PostEurop, Euromed temsilcileri ile birlikte e-ticaret yapan ulusal ve uluslararası alışveriş sitelerinin üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 50 ülkeden katılımcı iştirak ediyor. Sempozyumda bu yıl haberleşme ve teknoloji alanında meydana gelen hızlı büyüme ve sonucunda değişen müşteri ihtiyaçları masaya yatırılacak. Bu bağlamda müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni ürün ve hizmet arayışlarının da konuşulacağı sempozyum 28 Mayıs tarihinde sona erecek.

TÜRKİYE MARKALARI DA İNTERNET ÜZERİNDEN DÜNYAYA AÇILMALI

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 150 üst düzey yöneticinin katıldığı sempozyum ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sempozyumda elektronik ticareti 3 açıdan ele alınacağını söyleyen Tural, bunları posta idareleri, satıcılar ve bölgesel yatırımlar olarak açıkladı. Ülkelerin kendi mallarını pazarlayabilme olanaklarının da yine sempozyumda görüşülecek konular arasında yer aldığını ifade eden Osman Tural, "Türkiye olarak üzerinde durmamız gereken en önemli konu budur. Türkiye'deki kullanıcılar başka ülkelerde üretilen malı nasıl kullanabiliyorlar ise Türkiye'de üretilmiş ürün ve malların da başka ülkelere elektronik ticaret ile ihraç edilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar üretmemiz lazım. Bu sempozyum bu konuda bize önemli kazanımlar sağlayacaktır." dedi.

FRANSA YILDA 27 MİLYAR POSTA GÖNDERİRKEN TÜRKİYE'DE BU SAYI 1 MİLYAR

Şuan Türkiye'de her ay 26 milyon kişinin postanelerden hizmet aldığını hatırlatan PTT Genel Müdürü Osman Tural, artık PTT'lerin her türlü işlemin yapılabildiği kurum haline geldiğini söyledi. Türkiye'de posta denilen algının çok sınırlı kaldığını da belirten Tural, klasik posta anlayışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Bizimle eşit bir nüfusa ve yapıya sahip Fransa'da yılda 27 milyar gönderiye sahip. Bizim ülkemizde ise bu rakam 1 milyar gönderi ile sınırlı. Bu sayının az olmasındaki etken ise şu şekilde oluşuyor. Reklama yönelik katalog, broşür gibi adressiz basılı kağıtları içeren etkenleri biz posta kategorisine dahil edemeden elektronik posta ile tanıştı. İşte bizim klasik posta sayımızın az olmasındaki en büyük etken bu. Ama dünya var olduğu müddetçe; insanlar mallar ve yazılar ışınlanmadığı sürece postaya hep ihtiyaç olacaktır." CİHAN

Yorumlar