Dünyanın dört bir yanından gelip Ankara'da okuyan 120 öğrenci mezun oldu

Dünyanın dört bir yanından Ankara’ya gelerek beş yıl boyunca üniversite okuyan 120 öğrenci, bu yıl mezun oldu. Gökkuşağı Eğitim ve Kültürlerarası Araştırma Dayanışma Federasyonu, bu öğrenciler bir veda töreni düzenledi. Törende...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın dört bir yanından gelip Ankara'da okuyan 120 öğrenci mezun oldu

Dünyanın dört bir yanından Ankara’ya gelerek beş yıl boyunca üniversite okuyan 120 öğrenci, bu yıl mezun oldu. Gökkuşağı Eğitim ve Kültürlerarası Araştırma Dayanışma Federasyonu, bu öğrenciler bir veda töreni düzenledi. Törende ayrıca Türkiye vatandaşı olup da üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmen olarak yurtdışına gidenlere plaket verildi.

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Kültür Merkezi’ndeki törenin sunuculuğunu, şair Ceyhun Emre yaptı. İstiklâl Marşı ve Kur'ân okunmasından sonra, “Gidip de Dönmemek Var” isimli bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından mezun dört öğrenci, başlarında madenci baretiyle sahneye çıktı ve, “Acınız acımızdır.” diyerek Soma faciasının acısını paylaştıkları mesajı verdi. Arnavutluk’tan bir kız öğrenci hayatından bahsetti, kendisinin ve kız kardeşlerinin nasıl Müslüman olduğunu anlattı. Afrika’dan geldiğini ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okuduğunu söyleyen Mustafa ise, “Bir yıl önce abiler sayesinde sizin gibi Müslüman oldum. Allah onlardan razı olsun.” şeklinde konuştu. Son olarak mezun olan bütün öğrenciler sırayla sahneye çağrıldı ve işadamlarının elinden plaketlerini aldı.

Programda bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Enver Ak, faaliyetlerinden ve hedeflerinden bahsetti. CİHAN

Yorumlar