Dünya TV Cizre’de Regaib Kandili programı düzenledi

İslam aleminin heyecanla beklediği mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandili münasebetiyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde büyük bir kutlama programı düzenlendi. Türkiye'nin ilk özel Kürtçe kanalı olan Dünya TV tarafından tertiplenen...

Google Haberlere Abone ol
Dünya TV Cizre’de Regaib Kandili programı düzenledi

İslam aleminin heyecanla beklediği mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandili münasebetiyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde büyük bir kutlama programı düzenlendi. Türkiye'nin ilk özel Kürtçe kanalı olan Dünya TV tarafından tertiplenen programa Cizreliler yoğun ilgi gösterdi.

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili Şırnak’ın Cizre ilçesinde coşku ile kutlandı. Dünya TV tarafından düzenlenen programa Allah’ın lütuflarının sağanak sağanak yağdığına inanan çok sayıda Cizreli katıldı. Cizre Özel İstikbal Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dünya TV tarafından canlı verilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan ilahi grubu Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi. Ardından din görevlisi Sabit Sabuncu tarafından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Anadolu’nun en güzel türkülerini seslendiren ve müzik dünyasının sevilen ismi Gökmen, birbirinden güzel Kürtçe ilahiler söyledi. Program Sabit Sabuncu tarafından okunan dua ile son buldu.

Dünya TV program yapımcısı Hüseyin Güler, programın çok güzel geçtiğini ve Cizrelilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Yapımcı Hüseyin Güler, “Dünya TV olarak ilk kez bir naat programı tarzı kandil yapmış olduk. Bunun ilkini de Cizre’de (Cizira Botan) yapmış olduk. Katılım bayağı iyi idi, beklediğimizin üstünden oldu. Hatta bazı vatandaşlarımız yer bulmakta sıkıntı yaşadı, o kadar salon doluydu. Çok mutlu olduk. Cizre’de oluşu bizi ayrıca mutlu etti. Peygamberler, Hz. Nuh diyarı... Meleya Cizirilerin, İsmail Ebul-izlerin diyarında bunu yapmış olmak ayrı bir güzelliktir. Çünkü Cizre’de kutlamanın ayrı bir önemli yeri, bir konumu mevcuttur. Biz de bundan dolayı burada yapmayı tercih ettik. Tercihimizden de pişman olmadık. Gerçekten yoğun bir katılımla, yoğun bir iştirak ile geçirmiş olduk. Hamd olsun güzel bir program olduğunu ümit ediyorum. Gelen konuklarımız inşallah memnun olmuşlardır. Biz gerçekten lezzet aldık. Gelen konuklarımızı Cizreli genç arkadaşlarımızın o güzel ilahileri ile gerçekten mest etti. Bundan dolayı hem bütün Cizre halkına hem de programa iştirak eden Cizreli arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar