Dünya karmasını andıran uyum meclisi adayları görücüye çıktı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde üç seçimin bir arada yapılacağı süper seçim günü 25 Mayıs öncesi Köln Uyum Meclisi adayı 22 grup ortak bir tanıtım programında kendilerini tanıttı. Dünyanın dört bir yanından gelen göçmenlerin...

Google Haberlere Abone ol
Dünya karmasını andıran uyum meclisi adayları görücüye çıktı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde üç seçimin bir arada yapılacağı süper seçim günü 25 Mayıs öncesi Köln Uyum Meclisi adayı 22 grup ortak bir tanıtım programında kendilerini tanıttı. Dünyanın dört bir yanından gelen göçmenlerin oluşturduğu 18’i liste, dördü kişisel aday toplam 22 aday grup adeta dünya karmasını andırdı.

Adaylara hitap eden Köln Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Entegrasyon Sorumlusu Henriette Reker, uyum meclisinin önemine dikkat çekti. Köln’de uyum meclisinin katkılarıyla, resmi dairelerde meslek eğitimi gören gençler arasında göçmen oranının yüzde 30’a çıkarıldığını hatırlatan Reker, verimli çalışmalara rağmen uyum meclislerinin öneminin yeterince anlaşılamadığını kaydetti.

KRV Parlamentosu’nun Aralık 2013’te, Belediye Yasası’nın 27. maddesinde yaptığı düzenlemeye dikkat çeken Reker, “Bununla yerel yönetimlerde politik katılım daha da geliştirilmiştir. Belediye ve uyum meclis seçimlerinin birlikte yapılmasıyla da meclislerin birleşimi kayıt altına alınmıştır. Uyum meclisi belediye komisyonu ağırlığına ve göçmen temsilcilerinin çoğunlukta olduğu komisyon özelliğine sahiptir. Bu fırsatı kullanın.” dedi. Reker, çift dilli kreşler, ayrımcılık ve ırkçılığa karşı daha yapacak çok şey olduğunu kaydetti, bu kadar aday listenin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Köln Uyum Meclisi Müdürü Andreas Vetter ise meclisin yapı ve çalışmalarını tanıttı, meclisin 22’si direk seçilmiş göçmen, 11’i belediye meclisi üyelerinden oluştuğunu, fırsat eşitliği için, dışlama, ayrımcılık ve ırkçılığa karşı angaje olduğunu anlattı. Ardından aralarında DIALOG listesinin de olduğu aday göçmen kişi ve gruplar kendini tanıttı, oy istedi. Asia Power temsilcisi Çinli Yinan Yan, Bündnis14 Afrika gibi gruplar tam bir dünya karması görüntüsü sergiledi.

Daha sonra DIALOG Listesi’nden Ramazan Sevinç, BIG listesinden Mehmet Cambaz, TSD listesinden Franz Legewie, Yeşiller listesinden Ahmet Edis kendilerini ve gruplarını tanıttı. DIALOG Listesi’nden avukat Ramazan Sevinç öncelikle Türkiye’de Soma’daki faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Birinci sıra adaylarının Mevlüt Ekinci olduğunu bildiren Sevinç, listelerinde farklı yaş ve mesleklerden adaylar olduğunu bildirerek, “Ağırlık noktalarımız eğitim, çalışma ve sağlık alanlarıdır. Ayrıntılar internet sayfamızdan öğrenebilir.” dedi. CİHAN

Yorumlar