Dünya işlerinden sıyrılan 75 kişi aynı camide itikafa girdi

Kayseri'de aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 75 kişi, Ramazan ayının son 10 gününü en iyi şekilde değerlendirmek ve Kadir Gecesi'ni yakalamak için itikafa girdi. Unutulan sünnetlerin başında gelen itikaf, Allah için bir köşeye...

Google Haberlere Abone ol
Dünya işlerinden sıyrılan 75 kişi aynı camide itikafa girdi

Kayseri'de aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 75 kişi, Ramazan ayının son 10 gününü en iyi şekilde değerlendirmek ve Kadir Gecesi'ni yakalamak için itikafa girdi.

Unutulan sünnetlerin başında gelen itikaf, Allah için bir köşeye çekilme anlamına geliyor. Kayseri Hacı Kılıç Camii'nde de bu yıl 75 kişi itikafa girdi. Dünya işlerini bir kenara bırakanlar arasında çocuklar da var. Az uyuyup çok ibadet eden vatandaşlar, burada zamanlarını namaz kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, zikir yaparak ve bol bol dua ederek geçiriyor. İtikafa girenlerin diğer bir amacı da 1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni yakalayarak bunun feyzinden yararlanmak. Yemekler dahil tüm ihtiyaçlar cami avlusunda karşılanıyor.

İtikaf hakkında bilgi veren Oğuz Özmen, 10 gün süreyle burada kalacaklarını ve bu süre zarfında dünya işlerinden uzak durarak ibadetle meşgul olacaklarını ifade etti. Hz. Peygamber (sas)'in sünnetini yaşatmaya çalıştıklarını belirten Özmen, "Burada, bizimle aynı düşünen ve aynı inanç değerlerini yaşatan kişilerle birlikte unutulmaya yüz tutan bir sünneti yerine getirmiş oluyoruz." dedi. Özmen şunları ifade etti: "İtikaf bilindiği gibi unutulmaya yüz tutmuş bir sünnettir. Biz onu burada yaşatmaya çalışıyoruz. Burada yaptığımız şeyi merak edip gelenler itikafın ne olduğunu öğreniyor. Günübirlik girip çıkan arkadaşlarımız oluyor. Burası dünyaya 10 gün ara verme yeri. Normal iş temposundan, yoğunluktan ve stresten uzak duruyoruz." Hacı Kılıç Camii’nde 20 kişiyle başlayan itikafın bu sene 75 kişiye çıktığını anlatan Özmen, "Sayımız her sene artıyor. Geçen sene 40, bu sene de 75 kişi itikafa girdik. Huzur verici bir yer. Herkese tavsiye ederiz." ifadelerini kullandı.

İtikafta olan Yusuf Akbulut, 10 gün boyunca ibadet edip Ümmet-i Muhammed için dua edeceklerini söyledi. Hz. Muhammed'in 'Kadir Gecesi'ni Ramazan’ın son 10 gününde arayın' hadisini hatırlatan Akbulut, "Kadir Gecesi'ni en iyi şekilde değerlendirmek için bu büyük bir fırsat." dedi. CİHAN

Yorumlar