Dünya Ebeler Günü kutlandı

Dünya Ebeler Günü, İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bir programla kutlandı.Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Dünya Ebeler Günü kutlandı

Dünya Ebeler Günü, İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bir programla kutlandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, rektör yardımcıları Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özer, Turgut Özal Tıp Merkezi Müdürü Önder Uyanık, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, ebeliğin sıradan bir meslek olmadığını, doğum yaptırmak gibi bilgi, beceri ve deneyim gerektiren kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerde ebeliğin toplum saygınlığını kazanmış bir meslek grubu olarak insanın karşısına çıktığını belirten Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aksoy Derya, “Kadınlara doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakımın sağlanması, anne-çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde en önemli sağlık insan gücünü oluşturarak, toplum içerisindeki saygınlığını sürdürmektedir.” dedi.

Malatya Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından müzik dinletisi ile devam eden program, kişisel iletişim ve NLP uzmanı Murat Özdeniz tarafından sunulan “İletişim ve Öfke Kontrolü” başlıklı konferansla son buldu.

CİHAN

Yorumlar