Dün 4 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği yolda bugün de kaza oldu

Antalya'da dün 4 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği yolda bugün bir kaza daha olunca mahalleli yolu trafiğe kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Dün 4 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği yolda bugün de kaza oldu

Antalya'da dün 4 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği yolda bugün bir kaza daha olunca mahalleli yolu trafiğe kapattı. 1,5 yılda 20 kişinin öldüğünü iddia ettikleri yola trafik lambası konulmasını isteyen mahalleli Başbakanlığa bile müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Her kazanın ardından ölenin kendi yakınları mı olduğu korkusunun psikolojilerini bozduğunu ifade eden vatandaşlar, "Her gün gözümüzün önünde bir insan ölüyor. Artık yeter." diyerek tepki gösterdi.

Merkez Kepez ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde öğlen saatlerinde bir kaza meydana geldi. Mehmet Atay Caddesi ile Güneş Caddesi'nin kesiştiği kavşakta bir otomobil TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun sağına savrulan TIR bir evin bahçesine girdi. Otomobilde yolcu olarak bulunan bir kadın ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı. Sinyalizasyon sistemi olmadığı için yolda her gün bir kaza meydana geldiğini iddia eden mahalleli, kavşağa trafik lambası kurulmasını istedi.

'KAVŞAĞA IŞIK KOYULMASI İÇİN 1,5 YIL ÖNCE BAŞBAKANLIĞA DİLEKÇE YAZDIK'

Kazanan meydana geldiği yolun kenarında iş yeri bulunan esnaf Mehmet Nurver, kavşağa trafik lambası koyulması için 1,5 yıl önce Başbakanlığa dilekçe yazdıklarını anlatarak, "Başbakanlık belediyeye bildirmiş. Belediye görevlileri gelmiş arabaları saymış. 'Yeterli yoğunluk yok, gerek yok' diye mail attılar bize. Ama onlar bize mail attıktan sonra en az 20 defa ölümlü kaza oldu." diye konuştu. Yolda her gün bir kaza olduğunu ifade eden Necati Akyıldız, "Benim oğlum da burada arabanın altından sağ çıktı. Yeter artık, yeter. Dün bir tanesini toprağa verdik. Bugün aynı olay. Artık yeter." dedi.

Yol kapatanların içinde kayınbabasını, yeğenini ya da bir yakınını kaybedenler de vardı. Aynı yerde kaynanasını kaybeden bir kadın "Bize yazıktır, günahtır." diye feryat ederken, bir başkası, "Psikolojimiz bozuldu. Her gün gözümüzün önünde bir insan ölüyor. Artık korkuyoruz. Eşimiz mi çocuğumuz mu diye." şekilde tepki gösterdi.

4 YAŞINDAKİ ENES DE KAZA KURBANI

Mehmet Atay Caddesi üzerinde dün meydana gelen kazada 4 yaşındaki Enes Turan hayatını kaybetti. Annesi ile karşıya geçerken kamyonetin altında kalan çocuğun cenazesi toprağa verilirken, Enes Turan'ın dedesi ile kuzeninin de aynı yolda farklı zamanlarda meydana gelen kazalarla vefat ettiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar