Duisburg, seçimlerde aşırı sağcı partilere fırsat vermeyecek

Avrupa Parlamentosu, Yerel ve Uyum Meclisi Seçimleri öncesinde Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) sağ popülist seçim propagandalarına karşı stratejiler geliştirmek için Duisburg’da panel gerçekleştirildi. KRV Uyum Meclisleri Birliği (LAGA) için...

Google Haberlere Abone ol
Duisburg, seçimlerde aşırı sağcı partilere fırsat vermeyecek

Avrupa Parlamentosu, Yerel ve Uyum Meclisi Seçimleri öncesinde Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) sağ popülist seçim propagandalarına karşı stratejiler geliştirmek için Duisburg’da panel gerçekleştirildi. KRV Uyum Meclisleri Birliği (LAGA) için kitapçık hazırlayan Düsseldorf Meslek Yüksekokulu araştırma grubu sorumlusu ve öğretim görevlisi Alexander Häusler, aşırı sağcı parti ve grupların Almanya’daki çok kültürlü toplumun düşmanı olduklarını dile getirdi. Häusler, seçime katılımın az olması durumunda NPD, Pro NRW gibi partilerin belediye meclislerindeki üye sayılarını artırabileceklerini ve Avrupa Parlamentosu’na milletvekili gönderebileceklerini ifade etti.

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ise Ruhr Bölgesi'nde göçmenlerin yoğun olarak yaşamasını fırsat bilen ırkçı ve ayrımcı partilerin saldırıya geçtiğini, özellikle Bulgaristan, Romanya ve Suriye’den gelenlere karşı girişilen ırkçı tavrı kınadığını söyledi. Kocalar, “Tüm demokrat parti ve kurumları ırkçılığa karşı birliğe çağırıyorum” dedi.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti(NRW) Uyum Meclisleri Birliği (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek de, her seçimden önce sadece ırkçı ve sağcı partilerin değil, normal halk partilerinin de göçmenler aleyhine propaganda yaparak oy toplama girişiminde bulunduğunu söyledi.

Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı da 25 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosu (AP), KRV Belediye Meclisleri ve Uyum Meclisi seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak şöyle dedi: “AP seçimleri 28 ülkede 400 milyon kişinin katılımıyla yapılıyor. 370 bin kişi Duisburg Belediye Meclisi’ni, 73 bin kişi de Uyum Meclisi’ni seçecek. Alman vatandaşlığına geçen 90 bin kişi oy kullanma hakkına sahip.

” Bu zamana kadar cami karşıtlığıyla bilinen Pro NRW ve NPD gibi göçmen karşıtı ve ırkçı partilerin Duisburg’un üçte birinin göçmen nüfusa sahip olmasının yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Yunanistan’dan yoksul insanların gelmesini seçim propagandası olarak kullandığını anlatan Avcı, “Amacımız ise bu ırkçı dalgaya karşı Alman kamuoyunu bilgilendirmek” dedi.

CİHAN

Yorumlar